Reklama
Perníkové dárečky
Fotogalerie:

Perníkové dárečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Terezy Ptáčkové ze Sušice

Ingredience

  • 320  g hladké mouky
  • 120  g cukru moučky
  • 25  g másla
  • 50  g medu
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 sáčku perníkového koření
  • DOZDOBENÍ:
  • 1 bílek
  • 140 g cukru moučky
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • pár kapek šťávy z citronu
  • zelené potravinářské barvivo
  • žluté cukrové hvězdičky

Doba přípravy

Počet porcí

40 kousků

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, tekutý med, vejce, sodu, skořici a perníkové koření. Vše propracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejlépe přes noc uležet.

  2. Těsto rozválíme na placku silnou asi 4 mm, vykrájíme stromečky, přeneseme je na plech a pečeme při 170 °C asi 10 minut.

  3. Zatím si připravíme bílkovou polevu. Do bílku přidáme moučkový cukr, který důkladně několikrát prosejeme. Dále vmícháme bramborový škrob a po kapkách citronovou šťávu. Vše šleháme, dokud nezískáme hladkou polevu. Nakonec vmícháme zelené potravinářské barvivo a šleháme, dokud se celá poleva jednotně neprobarví.

  4. Pomocí cukrářského sáčku nanášíme polevu na stromečky a hned zdobíme cukrovými hvězdičkami. Vše necháme pořádně zaschnout.

Pošli recept! - Speciál - Cukroví (13.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové ozdobičky

Perníkové ozdobičky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /23.10.19
Sladký pejsek

Sladký pejsek

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako ...

Všehochuť /20.04.17
Sladce hroziví duchové

Sladce hroziví duchové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /25.10.19
Šmoulí partička

Šmoulí partička

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.08.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu