Reklama
Motorová pila
Fotogalerie:

Motorová pila

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 240 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Krémy:
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 čokoládové pudinky
  • 1 l mléka
  • 2 másla
  • dle chuti cukr
  • Dohotovení:
  • 2 celé hořké čokolády
  • 2 balíčky marcipánu
  • na vyválení marcipánu cukr moučka
  • podle potřeby potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Můžeme přidat trochu horké vody. Pak přisypeme po částech i polohrubou mouku s kypřicím práškem. Nakonec zašleháme také tuhý sníh z bílků. 

  2. Plech vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a pečeme při 180 °C. Po upečení a vystydnutí dáme celý plech přiklopený pečicím papírem do igelitové tašky a vložíme do druhého dne do lednice.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Potravinářskou fólií obalíme prkénko ve velikosti lišty pily. Pak mašlovačkou nanášíme několik vrstev čokolády, které necháváme opakovaně zchladit v lednici nebo mrazničce.

  4. Připravíme si oba krémy. Vanilkové pudinky svaříme s půl litrem mléka a po vychladnutí zašleháme jedno máslo s cukrem. Čokoládový krém připravíme z druhého másla stejným způsobem.

  5. Na vál dáme jeden balíček marcipánu, obarvíme barvivem a zpracováváme tak dlouho, dokud nezmizí mapy a marcipán není pěkně vláčný. Druhý balíček zpracujeme obdobně. Upečený piškot rozkrájíme na šest stejných obdélníkových kusů.

  6. Střídavě je potíráme krémem a poskládáme tvar motoru pily. Na povrch opět naneseme část krému. Marcipán pomocí moučkového cukru vyválíme a pak potahujeme. Nakonec pilu dokončíme – naaranžujeme čokoládovou lištu, zbylým krémem naznačíme řetěz a ze zbytku marcipánu vytvoříme také madlo.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná louka s potůčkem

Barevná louka s potůčkem

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti. ...
Všehochuť /27.03.17
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
Medvídci z bábovkového těsta

Medvídci z bábovkového těsta

Lenka Zimková, Francova Lhota

Všehochuť /27.06.18
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Mikulášové

Mikulášové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.11.17
Luštěninový obrázek

Luštěninový obrázek

Využij kontrastu tmavých fazolí a bílého hrachu a vyrob si milý obrázek na zeď. ...
Všehochuť /13.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu