Reklama
Reklama
Mikulášský čert
Fotogalerie:

Mikulášský čert

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lída Holubová, Pelhřimov

Ingredience

  • 25 g droždí
  • trocha mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 g másla
  • 1 vejce + 1 na potření
  • kůra z 1/2 citronu
  • hřebíček a rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

na 4 čerty

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zdroždí, vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutek, vanilkový cukr, mléko a kvásek promícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. 

  2. Odebereme trochu těsta na hlavu a vidle. Zbylé těsto rozdělíme na pět dílů. Z jednoho dílu uválíme čtyři valečky, které uprostřed spleteme. Vznikne tělo, konce spleteme po dvou – ruce a nohy. Uděláme hlavu a vidle. Oči vytvoříme z hřebíčku a pusu z větší rozinky. Čerty přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova. 

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Sulc s karbanátky

Sulc s karbanátky

Podáváme ho posypaný cibulí a politý octem.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /11.07.12
Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
Dort s plameňákem

Dort s plameňákem

Eliška Horkelová, Havířov

Všehochuť /28.02.19
Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení

Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy

Všehochuť /05.04.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama