Reklama
Máša a medvěd
Fotogalerie:

Máša a medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • KORPUS:
  • 11 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 11 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2,5 lžičky kypřicího prášku a dovážit do 440 g s polohrubou moukou
  • na formu mouka a máslo
  • PODLE POTŘEBY:
  • pikantní marmeláda, jahody, potahovací hmota a potravinářské barvy
  • JAHODOVO-MALINOVÝ KRÉM:
  • 500 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 160 g cukru krupice
  • 52 g malinového pudinku
  • 2 menší lžíce polohrubé mouky
  • 240 g másla
  • 120 g hery
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 100–150 g hery

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru na hustý sníh a odložíme stranou. Žloutky s druhou polovinou cukru třeme 4 minuty do pěny, pomalu přidáme vodu a ručně zamícháme prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem na střídačku s ušlehanými bílky.

  2. Formu na dort důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 170 °C, poté dalších 40 minut při 150–160 °C.

  3. Mezitím si připravíme krémy. Svaříme ovocnou šťávu, cukr, pudink a mouku na sladkou kaši. Po vychladnutí zašleháme tuky. Stejně připravíme i krém vanilkový, jen místo šťávy dáme mléko.

  4. Hotový korpus opatrně rozkrojíme na 3 díly, můžeme pokapat rumem nebo pro děti šťávou, potřeme marmeládou a navrstvíme polovinu jahodovo-malinového krému. Poklademe rozkrojenými jahodami a natřeme zbytkem krému.

  5. Položíme další plát těsta a vše opakujeme s vanilkovým krémem, jen tady si odložíme malou část krému na potření celého hotového dortu před potažením.

  6. Dort necháme řádně vychladit, aby šel dobře potahovat. Potahovací hmotu obarvíme a zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
Luštěninový obrázek

Luštěninový obrázek

Využij kontrastu tmavých fazolí a bílého hrachu a vyrob si milý obrázek na zeď. ...
Všehochuť /13.02.11
Strašidelný dort

Strašidelný dort

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být ...

Všehochuť /12.11.16
Teplá drožďovka

Teplá drožďovka

Za málo peněz hodně muziky, říkávala moje babička.
Eliška Kozáková, Holice
Všehochuť /18.12.11
Medvídci z bábovkového těsta

Medvídci z bábovkového těsta

Lenka Zimková, Francova Lhota

Všehochuť /27.06.18
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama