Reklama
Máša a medvěd
Fotogalerie:

Máša a medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • KORPUS:
  • 11 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 11 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2,5 lžičky kypřicího prášku a dovážit do 440 g s polohrubou moukou
  • na formu mouka a máslo
  • PODLE POTŘEBY:
  • pikantní marmeláda, jahody, potahovací hmota a potravinářské barvy
  • JAHODOVO-MALINOVÝ KRÉM:
  • 500 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 160 g cukru krupice
  • 52 g malinového pudinku
  • 2 menší lžíce polohrubé mouky
  • 240 g másla
  • 120 g hery
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 100–150 g hery

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru na hustý sníh a odložíme stranou. Žloutky s druhou polovinou cukru třeme 4 minuty do pěny, pomalu přidáme vodu a ručně zamícháme prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem na střídačku s ušlehanými bílky.

  2. Formu na dort důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 170 °C, poté dalších 40 minut při 150–160 °C.

  3. Mezitím si připravíme krémy. Svaříme ovocnou šťávu, cukr, pudink a mouku na sladkou kaši. Po vychladnutí zašleháme tuky. Stejně připravíme i krém vanilkový, jen místo šťávy dáme mléko.

  4. Hotový korpus opatrně rozkrojíme na 3 díly, můžeme pokapat rumem nebo pro děti šťávou, potřeme marmeládou a navrstvíme polovinu jahodovo-malinového krému. Poklademe rozkrojenými jahodami a natřeme zbytkem krému.

  5. Položíme další plát těsta a vše opakujeme s vanilkovým krémem, jen tady si odložíme malou část krému na potření celého hotového dortu před potažením.

  6. Dort necháme řádně vychladit, aby šel dobře potahovat. Potahovací hmotu obarvíme a zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Luštěninový obrázek

Luštěninový obrázek

Využij kontrastu tmavých fazolí a bílého hrachu a vyrob si milý obrázek na zeď. ...
Všehochuť /13.02.11
Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Všehochuť /07.08.18
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Šmoulí partička

Šmoulí partička

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.08.18
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev.

Irena Bílková, Chomutov

Všehochuť /10.10.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama