Reklama
Máša a medvěd
Fotogalerie:

Máša a medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • KORPUS:
  • 11 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 11 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2,5 lžičky kypřicího prášku a dovážit do 440 g s polohrubou moukou
  • na formu mouka a máslo
  • PODLE POTŘEBY:
  • pikantní marmeláda, jahody, potahovací hmota a potravinářské barvy
  • JAHODOVO-MALINOVÝ KRÉM:
  • 500 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 160 g cukru krupice
  • 52 g malinového pudinku
  • 2 menší lžíce polohrubé mouky
  • 240 g másla
  • 120 g hery
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 100–150 g hery

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru na hustý sníh a odložíme stranou. Žloutky s druhou polovinou cukru třeme 4 minuty do pěny, pomalu přidáme vodu a ručně zamícháme prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem na střídačku s ušlehanými bílky.

  2. Formu na dort důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 170 °C, poté dalších 40 minut při 150–160 °C.

  3. Mezitím si připravíme krémy. Svaříme ovocnou šťávu, cukr, pudink a mouku na sladkou kaši. Po vychladnutí zašleháme tuky. Stejně připravíme i krém vanilkový, jen místo šťávy dáme mléko.

  4. Hotový korpus opatrně rozkrojíme na 3 díly, můžeme pokapat rumem nebo pro děti šťávou, potřeme marmeládou a navrstvíme polovinu jahodovo-malinového krému. Poklademe rozkrojenými jahodami a natřeme zbytkem krému.

  5. Položíme další plát těsta a vše opakujeme s vanilkovým krémem, jen tady si odložíme malou část krému na potření celého hotového dortu před potažením.

  6. Dort necháme řádně vychladit, aby šel dobře potahovat. Potahovací hmotu obarvíme a zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roztomilá kočička Hello Kitty

Roztomilá kočička Hello Kitty

Aneta Štefanicová, Soběslav
Všehochuť /05.08.18
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
B-Celebration a Red Moon

B-Celebration a Red Moon

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné ...

Všehochuť /07.08.14
Buřty v karí omáčce

Buřty v karí omáčce

Nejvíc nám chutnají s čerstvým chlebem.
Magda Lacková, Domažličky
Všehochuť /13.07.12
Motýlci

Motýlci

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.06.18
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu