Reklama
Máša a medvěd
Fotogalerie:

Máša a medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • KORPUS:
  • 11 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 11 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2,5 lžičky kypřicího prášku a dovážit do 440 g s polohrubou moukou
  • na formu mouka a máslo
  • PODLE POTŘEBY:
  • pikantní marmeláda, jahody, potahovací hmota a potravinářské barvy
  • JAHODOVO-MALINOVÝ KRÉM:
  • 500 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 160 g cukru krupice
  • 52 g malinového pudinku
  • 2 menší lžíce polohrubé mouky
  • 240 g másla
  • 120 g hery
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 100–150 g hery

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru na hustý sníh a odložíme stranou. Žloutky s druhou polovinou cukru třeme 4 minuty do pěny, pomalu přidáme vodu a ručně zamícháme prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem na střídačku s ušlehanými bílky.

  2. Formu na dort důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 170 °C, poté dalších 40 minut při 150–160 °C.

  3. Mezitím si připravíme krémy. Svaříme ovocnou šťávu, cukr, pudink a mouku na sladkou kaši. Po vychladnutí zašleháme tuky. Stejně připravíme i krém vanilkový, jen místo šťávy dáme mléko.

  4. Hotový korpus opatrně rozkrojíme na 3 díly, můžeme pokapat rumem nebo pro děti šťávou, potřeme marmeládou a navrstvíme polovinu jahodovo-malinového krému. Poklademe rozkrojenými jahodami a natřeme zbytkem krému.

  5. Položíme další plát těsta a vše opakujeme s vanilkovým krémem, jen tady si odložíme malou část krému na potření celého hotového dortu před potažením.

  6. Dort necháme řádně vychladit, aby šel dobře potahovat. Potahovací hmotu obarvíme a zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
Pestrobarevná vajíčka

Pestrobarevná vajíčka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /13.03.18
Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...

Všehochuť /30.12.16
Motorová pila

Motorová pila

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Všehochuť /13.02.17
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama