Reklama
Reklama
Máša a medvěd
Fotogalerie:

Máša a medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • KORPUS:
  • 11 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 11 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2,5 lžičky kypřicího prášku a dovážit do 440 g s polohrubou moukou
  • na formu mouka a máslo
  • PODLE POTŘEBY:
  • pikantní marmeláda, jahody, potahovací hmota a potravinářské barvy
  • JAHODOVO-MALINOVÝ KRÉM:
  • 500 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 160 g cukru krupice
  • 52 g malinového pudinku
  • 2 menší lžíce polohrubé mouky
  • 240 g másla
  • 120 g hery
  • VANILKOVÝ KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 g másla
  • 100–150 g hery

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme bílky s polovinou cukru na hustý sníh a odložíme stranou. Žloutky s druhou polovinou cukru třeme 4 minuty do pěny, pomalu přidáme vodu a ručně zamícháme prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem na střídačku s ušlehanými bílky.

  2. Formu na dort důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut při 170 °C, poté dalších 40 minut při 150–160 °C.

  3. Mezitím si připravíme krémy. Svaříme ovocnou šťávu, cukr, pudink a mouku na sladkou kaši. Po vychladnutí zašleháme tuky. Stejně připravíme i krém vanilkový, jen místo šťávy dáme mléko.

  4. Hotový korpus opatrně rozkrojíme na 3 díly, můžeme pokapat rumem nebo pro děti šťávou, potřeme marmeládou a navrstvíme polovinu jahodovo-malinového krému. Poklademe rozkrojenými jahodami a natřeme zbytkem krému.

  5. Položíme další plát těsta a vše opakujeme s vanilkovým krémem, jen tady si odložíme malou část krému na potření celého hotového dortu před potažením.

  6. Dort necháme řádně vychladit, aby šel dobře potahovat. Potahovací hmotu obarvíme a zdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Teplá drožďovka

Teplá drožďovka

Za málo peněz hodně muziky, říkávala moje babička. Eliška Kozáková, Holice
Všehochuť /18.12.11
Veselí pavoučci

Veselí pavoučci

Podle receptu

Pavlíny Blechové z Třebíče

Všehochuť /22.10.18
Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Dvoupatrový dort s růžemi

Dvoupatrový dort s růžemi

Byl pro tchána, který nemá rád sladké.

Veronika Hnízdová, Rohatsko

Všehochuť /17.02.17
Květinová romance

Květinová romance

Potěší každého, kdo miluje květiny.


Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /26.03.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama