Reklama
Marcipánové berušky
Fotogalerie:

Marcipánové berušky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Vařeková, Litovel

Ingredience

  • 100 g cukru moučky
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • podle chuti citronová kůra
  • 2 balíčky marcipánu dr. Oetker
  • 1 červené potravinářské barvivo
  • 50 g kakaa
  • 1 čokoláda na vaření
  • dle potřeby cukrové kuličky
  • 50 cukru moučky
  • podle chuti citronová šťáva
  • 1–2 lžíce vody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Z cukru, mouky, másla, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme chvilku odležet v chladu. Pak ho vyválíme a vykrájíme z něj kytičky. Pečeme při 150 °C, než zrůžoví.

  2. Většinu marcipánu obarvíme načerveno a začneme tvarovat berušky pomocí formičky nebo rukou. Zbytek obarvíme pomocí kakaa dohněda. Špičku berušky namáčíme do čokolády (to bude hlavička) a zdobíme kuličkami hnědého marcipánu (tečky). Na oči použijeme cukrové bílé kuličky.

  3. Na kytičky naneseme cukrovou polevu (smícháme cukr, citronovou šťávu a vodu) a po chvilce položíme berušku.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nákladní auto

Nákladní auto

Kterému velkému klukovi by se nelíbilo? Zbyněk Boehm, Chválenice
Všehochuť /16.02.17
Ptáčci

Ptáčci

Ozdob si jídelní stůl pěknou jarní dekorací.
Kristýna Zavaďáková, Praha

...
Všehochuť /19.07.10
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Skleněný džbán a sklenice s květinovým motivem

Skleněný džbán a sklenice s květinovým motivem

Čerstvý ovocný džus nebo šťáva ti z takového džbánu zachutná dvojnásob.
Klára ...
Všehochuť /08.07.09
Pytlík plný peněz

Pytlík plný peněz

Takováto hotovost se vždycky hodí!

Alena Marholdová, Ústí nad Orlicí

Všehochuť /12.11.16
Dvoupatrový dort s růžemi

Dvoupatrový dort s růžemi

Byl pro tchána, který nemá rád sladké.

Veronika Hnízdová, Rohatsko

Všehochuť /17.02.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama