Reklama
Mandlový dort se zdobením
Fotogalerie:

Mandlový dort se zdobením

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kuchyňský klenot, který složitě jen vypadá.

Alena Czapková, Plzeň

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 5 lžic oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g namletých mandlí
  • Krém na zdobení:
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 75 g maizeny
  • 2 másla
  • podle chuti cukr moučka a ovoce
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého přimícháme žloutky. Dále přidáme po lžících olej
    a nakonec pomalu přisypeme mouku a mandle. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 180 ºC dozlatova. Po vychladnutí dort 2x prořízneme a promažeme krémem.

  2. V mléce s cukrem uvaříme maizenu. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny a přidáme vychladlou maizenovou kaši (oboje musí mít stejnou teplotu). Krémem potřeme i svislou stranu dortu. Doladit ho můžeme jakýmkoliv ovocem a ozdobami.

  3. Čokoládová ozdoba: rozehřátou čokoládu na vaření dáme do sáčku a ustřihneme mu jen
    malou špičku. Na potravinářskou fólii děláme kruhy a různé cákance (nejdříve vyzkoušíme, zda z fólie ztuhlá čokoláda půjde sloupnout, pokud ne, můžeme ji potřít olejem). Aby čokoláda ztuhla ve správném tvaru a šla přiložit k dortu, vyložíme pocákanou fólií pečicí formu, kterou jsme použili.

Tip redakce

Čokoládové zdobení okolo dortu vypadá skvěle, když kombinuješ tmavou a světlou čokoládu. Také se dá vyrobit z tužšího karamelu, který se ještě horký nanáší vidličkou nebo metlou na pečicí papír.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Líní lední medvědi

Líní lední medvědi

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /15.11.17
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Pletení raci

Pletení raci

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /29.10.18
Zadělávaná  kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je ...
Všehochuť /19.03.12
Salát ježek

Salát ježek

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija ...

Všehochuť /31.01.17
Strašidelné pohárky

Strašidelné pohárky

Podle receptu

Ivety Roubalové ze Šumperka

Všehochuť /24.10.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama