Reklama
Mandlový dort se zdobením
Fotogalerie:

Mandlový dort se zdobením

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kuchyňský klenot, který složitě jen vypadá.

Alena Czapková, Plzeň

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 5 lžic oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g namletých mandlí
  • Krém na zdobení:
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 75 g maizeny
  • 2 másla
  • podle chuti cukr moučka a ovoce
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého přimícháme žloutky. Dále přidáme po lžících olej
    a nakonec pomalu přisypeme mouku a mandle. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 180 ºC dozlatova. Po vychladnutí dort 2x prořízneme a promažeme krémem.

  2. V mléce s cukrem uvaříme maizenu. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny a přidáme vychladlou maizenovou kaši (oboje musí mít stejnou teplotu). Krémem potřeme i svislou stranu dortu. Doladit ho můžeme jakýmkoliv ovocem a ozdobami.

  3. Čokoládová ozdoba: rozehřátou čokoládu na vaření dáme do sáčku a ustřihneme mu jen
    malou špičku. Na potravinářskou fólii děláme kruhy a různé cákance (nejdříve vyzkoušíme, zda z fólie ztuhlá čokoláda půjde sloupnout, pokud ne, můžeme ji potřít olejem). Aby čokoláda ztuhla ve správném tvaru a šla přiložit k dortu, vyložíme pocákanou fólií pečicí formu, kterou jsme použili.

Tip redakce

Čokoládové zdobení okolo dortu vypadá skvěle, když kombinuješ tmavou a světlou čokoládu. Také se dá vyrobit z tužšího karamelu, který se ještě horký nanáší vidličkou nebo metlou na pečicí papír.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kosmetická taštička pro slečny

Kosmetická taštička pro slečny

Sladký dortík pro dámy plněný lahodným máslovým krémem. Jitka Houzarová, ...
Všehochuť /13.08.17
Líní lední medvědi

Líní lední medvědi

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /15.11.17
Děsivé oko

Děsivé oko

Anna Zuzková, Kadaň
Všehochuť /28.10.18
Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov

Všehochuť /22.10.18
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Malovaný porcelán

Malovaný porcelán

Proměnit docela obyčejný bílý porcelán v pestrobarevný skvost není nic složitého. ...
Všehochuť /07.07.09
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama