Reklama
Mandlový dort se zdobením
Fotogalerie:

Mandlový dort se zdobením

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kuchyňský klenot, který složitě jen vypadá.

Alena Czapková, Plzeň

Ingredience

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 5 lžic oleje
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g namletých mandlí
  • Krém na zdobení:
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 75 g maizeny
  • 2 másla
  • podle chuti cukr moučka a ovoce
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého přimícháme žloutky. Dále přidáme po lžících olej
    a nakonec pomalu přisypeme mouku a mandle. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 180 ºC dozlatova. Po vychladnutí dort 2x prořízneme a promažeme krémem.

  2. V mléce s cukrem uvaříme maizenu. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny a přidáme vychladlou maizenovou kaši (oboje musí mít stejnou teplotu). Krémem potřeme i svislou stranu dortu. Doladit ho můžeme jakýmkoliv ovocem a ozdobami.

  3. Čokoládová ozdoba: rozehřátou čokoládu na vaření dáme do sáčku a ustřihneme mu jen
    malou špičku. Na potravinářskou fólii děláme kruhy a různé cákance (nejdříve vyzkoušíme, zda z fólie ztuhlá čokoláda půjde sloupnout, pokud ne, můžeme ji potřít olejem). Aby čokoláda ztuhla ve správném tvaru a šla přiložit k dortu, vyložíme pocákanou fólií pečicí formu, kterou jsme použili.

Tip redakce

Čokoládové zdobení okolo dortu vypadá skvěle, když kombinuješ tmavou a světlou čokoládu. Také se dá vyrobit z tužšího karamelu, který se ještě horký nanáší vidličkou nebo metlou na pečicí papír.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Strašidelné pohárky

Strašidelné pohárky

Podle receptu Ivety Roubalové ze Šumperka
Všehochuť /24.10.18
Květinová romance

Květinová romance

Potěší každého, kdo miluje květiny.


Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /26.03.17
Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice

Všehochuť /27.06.18
Čarodějnický kotlík

Čarodějnický kotlík

Jana Coufalková, Praha

Všehochuť /22.10.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Kufřík s nářadím

Kufřík s nářadím

Pekla jsem ho jako dárek mého muže jeho šéfovi. Měl velký úspěch – skvěle vypadal i...

Všehochuť /24.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu