Sabina Frýbortová, Praha
Ingredience
- 4 vejce
- 80 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 3–4 lžíce horké vody
- 1 lžíce kakaa
- 100 g višňové zavařeniny
- 50 g másla
- 2 balení (2x 150 g) marcipánu
- 200 g hořké čokolády
- 1 bílá poleva
- cukrové zdobení
- 1 červené potravinářské barvivo
- 50 g fondánu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a po částech vmícháme mouku s kakaem a sníh.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme (asi 20 minut při 180 °C).
-
Zatím si polovinu fondánu obarvíme načerveno a vymodelujeme malá srdíčka, ze zbytku vytvoříme kytičky.
-
Upečený korpus překlopíme na pracovní desku, odstraníme papír a po vychladnutí potřeme nahřátou zavařeninou. Marcipán rozválíme, plát položíme na zavařeninu.
-
Plát nakrájíme na stejně velké dílky, které namáčíme do rozehřáté čokolády a necháme ztuhnout na pečicím papíru. Pak je zdobíme bílou polevou, perličkami a připravenou dekorací z fondánu.
-
Několik bonbonů zabalených ve vhodné krabičce se může stát originálním dárkem nejen k Valentýnu.