Reklama
Luxusní bonboniéra
Fotogalerie:

Luxusní bonboniéra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sabina Frýbortová, Praha

Ingredience

  • 4 vejce
  • 80  g hladké mouky
  • 80  g cukru
  • 3–4 lžíce horké vody
  • 1 lžíce kakaa
  • 100  g višňové zavařeniny
  • 50  g másla
  • 2 balení (2x 150 g) marcipánu
  • 200  g hořké čokolády
  • 1 bílá poleva
  • cukrové zdobení
  • 1 červené potravinářské barvivo
  • 50  g fondánu

Doba přípravy

Počet porcí

1 bonboniéru

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a po částech vmícháme mouku s kakaem a sníh.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme (asi 20 minut při 180 °C).

  3. Zatím si polovinu fondánu obarvíme načerveno a vymodelujeme malá srdíčka, ze zbytku vytvoříme kytičky.
  4. Upečený korpus překlopíme na pracovní desku, odstraníme papír a po vychladnutí potřeme nahřátou zavařeninou. Marcipán rozválíme, plát položíme na zavařeninu.

  5. Plát nakrájíme na stejně velké dílky, které namáčíme do rozehřáté čokolády a necháme ztuhnout na pečicím papíru. Pak je zdobíme bílou polevou, perličkami a připravenou dekorací z fondánu.

  6. Několik bonbonů zabalených ve vhodné krabičce se může stát originálním dárkem nejen k Valentýnu.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové dárečky

Perníkové dárečky

Podle receptu Terezy Ptáčkové ze Sušice
Všehochuť /06.12.18
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Tvarohoví ježečci

Tvarohoví ježečci

Týna Vlčková, Choryně

Všehochuť /28.09.19
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu