Reklama
Linecké jako dárek
Fotogalerie:

Linecké jako dárek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 300  g hladké mouky
  • 170  g hery
  • 100  g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cuk
  • 1 špetka citronové kůry
  • 1 lžíce kakaa
  • KRÉM:
  • 300  ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 150  g másla
  • 150  g cukru moučky
  • dle chuti kokos + kakao + káva + nastrouhané ořechy nebo mandle + čokoláda Margot + rum + džem
  • NA OZDOBU:
  • 100  g bílé a hořké čokolády
  • dle potřeby tuk Omega
  • 50  g mléčné čokolády
  • gelové potravinové barvy
  • 8 cukrových perliček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto. Rozdělíme je na 2 části a jednu obarvíme kakaem. Necháme asi 30 minut odpočinout. Potom z těsta vyválíme 2–3 mm silné pláty, ze kterých vykrájíme plná kolečka. Upečeme při teplotě 170 °C.

  2. Krém: polovinu mléka přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozmíchali pudink a mouku. Povaříme a necháme za občasného míchání vychladit. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech přidáme pudinkovou kaši.

  3. Krém rozdělíme na 8 dílů, každý jinak ochutíme. Přidáme například kokos, kakao, kávu, nastrouhané ořechy, mleté mandle, čokoládu Margot, rum a džem. Přísady přidáváme opatrně po malých částech, dokud si nejsme chutí zcela jistí.

  4. Vždy namažeme a spojíme k sobě dvě kolečka. Od každého druhu namažeme osm kousků.
  5. Zdobení: čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby přidáme tuk, aby čokoláda měla správnou hustotu. Z bílé čokolády odebereme po jedné lžíci a každou část obarvíme jinou barvou (asi 4 barvy). Na zdobení použijeme štětečky nebo špejle.Zdobení není těžké, ale poměrně dost pracné. 

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...
Všehochuť /23.10.17
Pytlík plný peněz

Pytlík plný peněz

Takováto hotovost se vždycky hodí!

Alena Marholdová, Ústí nad Orlicí

Všehochuť /12.11.16
Veselí mimoňové

Veselí mimoňové

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!

...
Všehochuť /30.10.17
Ručně zdobený talíř

Ručně zdobený talíř

Pokud mám čas, ráda se bavím vytvářením různých doplňků do bytu.
Alena Hrubá, ...
Všehochuť /30.03.10
Mikulášové

Mikulášové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.11.17
Děsivé oko

Děsivé oko

Anna Zuzková, Kadaň
Všehochuť /28.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama