Reklama
Košík s květinami
Fotogalerie:

Košík s květinami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 4 vejce
  • 300 g cukru moučky
  • 110 ml studené vody
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 100 g mletých ořechů
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 2 čokoládové pudinky
  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 200 g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • dle potřeby potravinářská barviva a potahovací hmota

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vodu, mouku, prášek do pečiva a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme. Korpus necháme zcela vychladnout.

  2. Čokoládový pudink uvaříme s mlékem a cukrem. Když vychladne, ušleháme ho s máslem.

  3. Dortový korpus opatrně prořízneme, spodní plát hojně potřeme krémem, ale trošku si ponecháme stranou. Přiklopíme vrchním dílem.

  4. Potravinářským barvivem si nabarvíme dle fantazie potahovací hmotu.

  5. Nejprve vyválíme hmotu na košík na tenký plát. Celý dort kromě spodku lehce potřeme zbylým krémem a polovinu dortu potáhneme tmavou hmotou. Z odřezků vymodelujeme cop, který bude sloužit jako ucho koše.

  6. Druhou polovinu potáhneme světlou hmotou, přiložíme ucho košíku a z různých barevných odstínů potahovací hmoty vykrájíme kytičky, které naskládáme na dort.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladký pivní džbánek

Sladký pivní džbánek

Byl to dárek, a jak pak po něm chutnalo pivo! Dagmar Blahová, Tišnov
Všehochuť /14.02.17
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Barevná louka s potůčkem

Barevná louka s potůčkem

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti.

...
Všehochuť /27.03.17
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Sulc s karbanátky

Sulc s karbanátky

Podáváme ho posypaný cibulí a politý octem.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /11.07.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama