Reklama
Kniha pohádek
Fotogalerie:

Kniha pohádek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Ingredience

  • 4 vejce
  • 180 g cukru moučky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic teplé vody
  • 180 g polohrubé mouky
  • 20 g holandského kakaa
  • 1/2 kypřicího prášku
  • KRÉM:
  • 250 ml mléka
  • 70 g cukru
  • 1 pudink
  • 250 g másla
  • 2 banány
  • 2 lžíce marmelády
  • 400 g mléčné potahovací hmoty
  • na ozdobení kakao

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky utřeme s 200 g cukru do pěny, přidáme vodu a olej a vyšleháme. Mouku promícháme s kakaem a práškem do pečiva a postupně zašleháváme do žloutků. Nakonec lehce zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme do pekáče s vyšším okrajem a pečeme 20 minut při 180 °C. Dáme vychladnout.

  2. krok2

    Krém: mléko smícháme s cukrem i pudinkovým práškem a uvaříme hustý pudink. Přikryjeme ho fólií a necháme zchladnout. Do vlažného pudinku zašleháme změklé máslo. Krém dáme zcela vychladnout.

  3. Z upečeného korpusu odkrojíme okraje, dva proužky necháme v celku, zbytek rozdrobíme a smícháme s marmeládou, tak vznikne tvarovací hmota. Korpus ve velikosti knihy podélně rozkrojíme na dva pláty. Spodní plát potřeme krémem a poklademe kolečky banánů.

  4. Ke středu knihy umístíme proužky korpusu a dotvarujeme hmotou do tvaru otevřené knihy. Naneseme další vrstvu krému.

  5. Přikryjeme druhým plátem korpusu, který jsme rozpůlili. Celý dort lehce potřeme krémem a naneseme potahovací hmotu. Na boky knihy štětečkem rozetřeme kakao a dozdobíme dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kufřík s nářadím

Kufřík s nářadím

Pekla jsem ho jako dárek mého muže jeho šéfovi. Měl velký úspěch – skvěle vypadal i...
Všehochuť /24.09.16
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Tučňák jako živý

Tučňák jako živý

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /29.12.16
Mrkvový dort s marcipánem

Mrkvový dort s marcipánem

Martina Škodová, Červenka

Všehochuť /27.02.19
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu