Reklama
Jedlé muchomůrky
Fotogalerie:

Jedlé muchomůrky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Ingredience

  • 320 g cukru moučky
  • 80 g másla
  • 80 g sušeného mléka
  • 1 bílek
  • trocha mandlového aroma
  • dle potřeby červené potravinářské barvivo, bílková poleva, linecká kolečka a barevný kokos
  • 1 tmavá a 1 bílá čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

20 - 25

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, máslo, sušené mléko, bílek a mandlové aroma uhněteme v bochánek marcipánu. Část těsta obarvíme červeným barvivem. Dáme ztuhnout do lednice.

  2. Hříbky uděláme tak, že na sebe položíme dvě kuličky marcipánu a lehce přitlačíme. U muchomůrek vytvarujeme nejdřív nožičku – váleček, který postavíme na tác a necháme ztuhnout. Potom uděláme placičku z červeného marcipánu a položíme na nožičku.

  3. Houbičky necháme alespoň dva dny schnout na vzduchu. Hříbky namočíme do tmavé polevy a muchomůrkám uděláme bílou polevou tečky.

  4. Linecké kolečko namažeme bílkovou polevou, posadíme na ně houbu a posypeme barevným kokosem. Poté necháme zaschnout.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny. ...
Všehochuť /09.07.12
Vajíčka plná pavouků

Vajíčka plná pavouků

Podle receptu

Terezy Tomišové z Nymburka

Všehochuť /27.10.19
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
Veselé žabičky

Veselé žabičky

Eva Drahošová, Písek

Všehochuť /06.03.18
Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Luxusní bonboniéra

Luxusní bonboniéra

Sabina Frýbortová, Praha

Všehochuť /22.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu