Reklama
Ihned měkké perníčky
Fotogalerie:

Ihned měkké perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Boháčová, Chudobín

Ingredience

  • 400  g hladké mouky
  • 140  g cukru moučky
  • 60  g rozpuštěného tuku
  • 2 lžíce rozehřátého medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • vejce na potření
  • na ozdobení cukr, bílek a potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, až vytvoříme stejnorodé těsto, které zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut odpočinout.

  2. Poté vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech s pečicím papírem a poté upečeme. Po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme do druhého dne pořádně vychladnout.

  3. Z bílků a cukru uděláme polevu. Část jí obarvíme a část necháme bílou. Poté zdobíme perníčky a podle fantazie doděláme cukrovým zdobením.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladký pejsek

Sladký pejsek

Malé slečny často sní o malém psím příteli. Ten z našeho dortu je skoro jako ...
Všehochuť /20.04.17
Pletení raci

Pletení raci

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /29.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Dort Křemílek a Vochomůrka

Dort Křemílek a Vochomůrka

Veronika Žabová, Týnec nad Sázavou

Všehochuť /27.06.18
Jedlé muchomůrky

Jedlé muchomůrky

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Všehochuť /26.06.18
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu