Reklama
Hrozný jablečný bubák
Fotogalerie:

Hrozný jablečný bubák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Věra Sádková, Kroměříž

Ingredience

  • Hlava:
  • 3 jablka
  • Těstíčko:
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • 30 g cukru krupice
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • Ostatní:
  • dle potřeby olej na smažení
  • trocha citronové šťávy
  • 2 mandle
  • 4 čokoládové kapky
  • 4 želé bonbony

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jedno jablko oloupeme, rozkrojíme na 4 kola a z nich dokulata vykrojíme jádřince. Suroviny na těstíčko smícháme a prošleháme vidličkou. Kroužky jablek obalíme v těstíčku a usmažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

  2. Zbylým jablkům vykrojíme pusinky, které vytřeme citronovou šťávou. Mandle podélně rozkrojíme a zapíchneme do jablečné pusy jako zoubky.

  3. Čokoládové kapky z jedné strany nahřejeme a přilepíme je na želé bonbony. Bonbony a osmažené kroužky napíchneme na špejle a nakonec je zapíchneme do jablek.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno
Všehochuť /08.02.18
Veselá žížala Jůlinka

Veselá žížala Jůlinka

Petra Geletičová, Smidary

Všehochuť /02.06.18
Strašidelný dort

Strašidelný dort

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být ...

Všehochuť /12.11.16
Perníkové dárečky

Perníkové dárečky

Podle receptu

Terezy Ptáčkové ze Sušice

Všehochuť /06.12.18
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu