Reklama
Hamburgeroví klauni
Fotogalerie:

Hamburgeroví klauni

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 400  g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • olej
  • 2 hamburgerové bulky
  • trocha hořčice
  • 4 listy salátu
  • 3 plátky sýra
  • 1 kyselá okurka
  • 4 cherry rajčata
  • 2 černé olivy
  • podle potřeby kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Vytvoříme 4 hamburgery, které opečeme na pánvi, na menším množství oleje. Opékáme na mírném ohni, asi 4 minuty po každé straně.

  2. Bulky rozpůlíme a krátce je opečeme pod grilem. Potřeme je hořčicí, poklademe salátem, který představuje vlasy. Na salát položíme opečené hamburgery. Z plátků sýra vykrojíme 2 velká kolečka a položíme je na hambugery.

  3. Dále vykrojíme 8 malých sýrových koleček. Kyselou okurku nakrájíme také na osm koleček. Z těchto ingrediencí vytvoříme oči a z nakrájených oliv vytvoříme zorničky.

  4. Doprostřed hamburgerů položíme rajčata, představující klaunský nos. Z kečupu vytvoříme široké úsměvy, kterými klauny rozveselíme. Ihned podáváme překvapeným dětem.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Dort Křemílek a Vochomůrka

Dort Křemílek a Vochomůrka

Veronika Žabová, Týnec nad Sázavou

Všehochuť /27.06.18
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
Košíček na příbory

Košíček na příbory

Pokud ráda griluješ, určitě uvítáš praktický a zároveň hezký košík, ve kterém ...
Všehochuť /13.02.11
Sladce hroziví duchové

Sladce hroziví duchové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /25.10.19
Nákladní auto

Nákladní auto

Kterému velkému klukovi by se nelíbilo?

Zbyněk Boehm, Chválenice

Všehochuť /16.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu