Reklama
Dvoupatrový dort s růžemi
Fotogalerie:

Dvoupatrový dort s růžemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byl pro tchána, který nemá rád sladké.

Veronika Hnízdová, Rohatsko

Ingredience

  • 2 balení tmavého toastového chleba
  • 2 kelímky křenového pomazánkového másla
  • 500 g trvanlivého salámu (poličan, paprikáš)
  • 500 g šunky
  • 1 ledový salát
  • 1 okurka
  • 1 křen ve skleničce
  • 400 g plátkového sýra
  • 1 hermelín
  • 1 paprika
  • 8 rajčat

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Obě dortové formy vyložíme potravinářskou fólií. Toastový chléb rozkrájíme – každý krajíc na 4 stejné čtverečky a pomažeme je pomazánkovým máslem. Vyskládáme na dno dortové formy a prázdná místa vyložíme ještě proužky chleba, abychom měli kulatý tvar. Vrstvu chleba poklademe salámem či klobásou dle chuti.

  2. Takto naplníme po okraj obě formy. Každá vrstva může být proložena jinou uzeninou či sýrem. Poté větší korpus vyklopíme na talíř vyložený ledovým salátem, sloupneme fólii, svrchu potřeme máslem, poklademe opět uzeninou a přiklopíme menší korpus.

  3. Boky korpusu také potřeme máslem a polepíme kolečky trvanlivého salámu. Vytvoříme salámové růžičky z trvanlivého salámu na stejném principu jako marcipánové a připíchneme k dortu párátkem. Lístečky vytvoříme pomocí půlkoleček okurky. Vršek dortu můžeme poklást šunkovými rolkami naplněnými křenem, trojúhelníčky hermelínu a kolečky okurky.

  4. Z plátkového sýra vykrájíme srdíčka a poklademe je nebo přilepíme máslem. Dozdobíme další zeleninou podle vlastní chuti – paprikou, cherry rajčátky atd.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice
Všehochuť /25.05.18
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Děsivé oko

Děsivé oko

Anna Zuzková, Kadaň
Všehochuť /28.10.18
Mašličky s mletým masem

Mašličky s mletým masem

Před zapékáním je můžeš posypat dvěma druhy sýra.
Jitka Janovská, Lukavec
Všehochuť /13.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu