Reklama
Dort s figurkami včelích medvídků
Fotogalerie:

Dort s figurkami včelích medvídků

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je potěší.

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 320 g cukru krupice
  • 8 lžic teplé vody
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku
  • 1–2 lžíce kakaa
  • Broskvový krém:
  • 250 ml šťávy z broskvového kompotu
  • 1 broskve z kompotu
  • 70 g cukru krupice
  • 26 g vanilkového pudinku
  • 1 menší lžíce polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • Pudinkový krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 70 g cukru
  • 250 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • podle potřeby pikantnější marmeláda
  • podle potřeby potahovací hmota nebo marcipán na ozdobu
  • na obarvení jedlé gelové barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na dort o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem vyšleháme bílky s polovinou cukru do zhoustnutí.

  2. Zvlášť v míse šleháme žloutky se zbytkem cukru asi 4 minuty a přidáme vodu. Do vzniklé hmoty lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným sněhem. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme kakaem.

  3. Do středu formy nalijeme vždy trochu světlého těsta a na ně stejné množství kakaového těsta. Postup opakujeme, tímto způsobem se vytvoří mramorový dort. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme 40 minut.

  4. Na broskvový krém svaříme šťávu, cukr, pudinkový prášek a mouku na hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme máslo.

  5. Na pudinkový krém svaříme mléko, pudinkový prášek a cukr také na sladkou kaši. Když zchladne, přidáme máslo a dochutíme rumem. Trochu krému si odložíme na dokončení korpusu.

  6. Korpus po vychladnutí rozkrojíme na tři pláty. Každý plát můžeme pokapat trochou šťávy smíchané s rumem, namažeme marmeládou, navrstvíme první krém, poklademe na menší kousky pokrájenými broskvemi a přikryjeme dalším plátem, vše opakujeme i s druhým krémem.

  7. Hotový dort pak už jen dohladíme odloženým krémem a dáme do lednice nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Pak stačí potáhnout dort obarveným marcipánem nebo potahovací hmotou a dotvarovat dle vlastní fantazie či přání oslavence.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Panenka

Panenka

Měla mezi přítomnými na oslavě velký úspěch. Ivana Bartušková, Bítovčice
Všehochuť /18.02.17
Pytlík plný peněz

Pytlík plný peněz

Takováto hotovost se vždycky hodí!

Alena Marholdová, Ústí nad Orlicí

Všehochuť /12.11.16
Jedlé muchomůrky

Jedlé muchomůrky

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Všehochuť /26.06.18
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
Motýlci

Motýlci

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.06.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama