Reklama
Dort s figurkami včelích medvídků
Fotogalerie:

Dort s figurkami včelích medvídků

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je potěší.

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 320 g cukru krupice
  • 8 lžic teplé vody
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku
  • 1–2 lžíce kakaa
  • Broskvový krém:
  • 250 ml šťávy z broskvového kompotu
  • 1 broskve z kompotu
  • 70 g cukru krupice
  • 26 g vanilkového pudinku
  • 1 menší lžíce polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • Pudinkový krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 70 g cukru
  • 250 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • podle potřeby pikantnější marmeláda
  • podle potřeby potahovací hmota nebo marcipán na ozdobu
  • na obarvení jedlé gelové barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na dort o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem vyšleháme bílky s polovinou cukru do zhoustnutí.

  2. Zvlášť v míse šleháme žloutky se zbytkem cukru asi 4 minuty a přidáme vodu. Do vzniklé hmoty lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným sněhem. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme kakaem.

  3. Do středu formy nalijeme vždy trochu světlého těsta a na ně stejné množství kakaového těsta. Postup opakujeme, tímto způsobem se vytvoří mramorový dort. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme 40 minut.

  4. Na broskvový krém svaříme šťávu, cukr, pudinkový prášek a mouku na hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme máslo.

  5. Na pudinkový krém svaříme mléko, pudinkový prášek a cukr také na sladkou kaši. Když zchladne, přidáme máslo a dochutíme rumem. Trochu krému si odložíme na dokončení korpusu.

  6. Korpus po vychladnutí rozkrojíme na tři pláty. Každý plát můžeme pokapat trochou šťávy smíchané s rumem, namažeme marmeládou, navrstvíme první krém, poklademe na menší kousky pokrájenými broskvemi a přikryjeme dalším plátem, vše opakujeme i s druhým krémem.

  7. Hotový dort pak už jen dohladíme odloženým krémem a dáme do lednice nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Pak stačí potáhnout dort obarveným marcipánem nebo potahovací hmotou a dotvarovat dle vlastní fantazie či přání oslavence.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselé žabičky

Veselé žabičky

Eva Drahošová, Písek
Všehochuť /06.03.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Roztomilá kočička Hello Kitty

Roztomilá kočička Hello Kitty

Aneta Štefanicová, Soběslav

Všehochuť /05.08.18
Salát ježek

Salát ježek

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija ...

Všehochuť /31.01.17
Beruška

Beruška

Upeč si veselý dortík podle mého receptu.

Katka Vojtěchová, Hořice

Všehochuť /16.03.17
Špekáčkové selátko

Špekáčkové selátko

Obrázek takového selátka jsem získala na internetu a rozhodla jsem se udělat jedno pro ...

Všehochuť /15.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama