Reklama
Dort s figurkami včelích medvídků
Fotogalerie:

Dort s figurkami včelích medvídků

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je potěší.

Pavla Wantuloková, Ropice

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 320 g cukru krupice
  • 8 lžic teplé vody
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky kypřicího prášku
  • 1–2 lžíce kakaa
  • Broskvový krém:
  • 250 ml šťávy z broskvového kompotu
  • 1 broskve z kompotu
  • 70 g cukru krupice
  • 26 g vanilkového pudinku
  • 1 menší lžíce polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • Pudinkový krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 70 g cukru
  • 250 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • podle potřeby pikantnější marmeláda
  • podle potřeby potahovací hmota nebo marcipán na ozdobu
  • na obarvení jedlé gelové barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na dort o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. Ručním šlehačem vyšleháme bílky s polovinou cukru do zhoustnutí.

  2. Zvlášť v míse šleháme žloutky se zbytkem cukru asi 4 minuty a přidáme vodu. Do vzniklé hmoty lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným sněhem. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme kakaem.

  3. Do středu formy nalijeme vždy trochu světlého těsta a na ně stejné množství kakaového těsta. Postup opakujeme, tímto způsobem se vytvoří mramorový dort. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme 40 minut.

  4. Na broskvový krém svaříme šťávu, cukr, pudinkový prášek a mouku na hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme máslo.

  5. Na pudinkový krém svaříme mléko, pudinkový prášek a cukr také na sladkou kaši. Když zchladne, přidáme máslo a dochutíme rumem. Trochu krému si odložíme na dokončení korpusu.

  6. Korpus po vychladnutí rozkrojíme na tři pláty. Každý plát můžeme pokapat trochou šťávy smíchané s rumem, namažeme marmeládou, navrstvíme první krém, poklademe na menší kousky pokrájenými broskvemi a přikryjeme dalším plátem, vše opakujeme i s druhým krémem.

  7. Hotový dort pak už jen dohladíme odloženým krémem a dáme do lednice nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Pak stačí potáhnout dort obarveným marcipánem nebo potahovací hmotou a dotvarovat dle vlastní fantazie či přání oslavence.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené. Jiřina Svobodová, Mělník
Všehochuť /15.10.18
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Čarodějnický kotlík

Čarodějnický kotlík

Jana Coufalková, Praha

Všehochuť /22.10.18
Mikulášové

Mikulášové

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.11.17
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu