Reklama
Dort pro švadlenku
Fotogalerie:

Dort pro švadlenku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a vláčný.

Kateřina Krososková, Církvice

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • polohrubá mouka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • cukr moučka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 lžic vlažné vody
  • trocha rybízové marmelády
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • máslo cukr moučka podle chuti
  • 1
  • Potahovací hmota:
  • 300 ml vody
  • 140 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 kg cukru
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, žloutky a vodou. Uděláme hladké těsto, podle potřeby přidáme vodu. Pak přidáme vyšlehané bílky a opatrně promícháme, aby zůstalo těsto nadýchané. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hladkou moukou. Pečeme pozvolna asi 50 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.

  2. Z mléka a pudinků uvaříme kaši, necháme ji vychladnout a vyšleháme se změklým máslem
    a cukrem. Vychladíme.

  3. Připravíme si potahovací hmotu: vodu s máslem dáme vařit, přisypeme mouku a umícháme
    hutnou kaši. Po vychladnutí zpracujeme s cukrem na tvárnou hmotu, kterou podle potřeby
    obarvíme.

  4. Korpus podélně rozkrojíme, promažeme marmeládou, potřeme krémem a slepíme. Zbylým
    krémem lehce potřeme vršek korpusu. Potáhneme hmotou a dozdobíme. Ozdoby na dort je dobré udělat den předem, aby ztvrdly a dobře se s nimi manipulovalo.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veselí mimoňové

Veselí mimoňové

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený! ...
Všehochuť /30.10.17
Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
Zadělávaná  kuřecí srdíčka

Zadělávaná kuřecí srdíčka

Tohle je opravdu mňamka. A navíc si recept na knedlík opatruji jako největší poklad. Je ...
Všehochuť /19.03.12
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Svícínek z jeřabin

Svícínek z jeřabin

Oranžové korálky jeřábu krásně barevně oživí stůl. Přines si z procházky ...
Všehochuť /04.02.10
Luštěninový obrázek

Luštěninový obrázek

Využij kontrastu tmavých fazolí a bílého hrachu a vyrob si milý obrázek na zeď. ...
Všehochuť /13.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu