Reklama
Dort pro švadlenku
Fotogalerie:

Dort pro švadlenku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a vláčný.

Kateřina Krososková, Církvice

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • polohrubá mouka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • cukr moučka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 lžic vlažné vody
  • trocha rybízové marmelády
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • máslo cukr moučka podle chuti
  • 1
  • Potahovací hmota:
  • 300 ml vody
  • 140 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 kg cukru
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, žloutky a vodou. Uděláme hladké těsto, podle potřeby přidáme vodu. Pak přidáme vyšlehané bílky a opatrně promícháme, aby zůstalo těsto nadýchané. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hladkou moukou. Pečeme pozvolna asi 50 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.

  2. Z mléka a pudinků uvaříme kaši, necháme ji vychladnout a vyšleháme se změklým máslem
    a cukrem. Vychladíme.

  3. Připravíme si potahovací hmotu: vodu s máslem dáme vařit, přisypeme mouku a umícháme
    hutnou kaši. Po vychladnutí zpracujeme s cukrem na tvárnou hmotu, kterou podle potřeby
    obarvíme.

  4. Korpus podélně rozkrojíme, promažeme marmeládou, potřeme krémem a slepíme. Zbylým
    krémem lehce potřeme vršek korpusu. Potáhneme hmotou a dozdobíme. Ozdoby na dort je dobré udělat den předem, aby ztvrdly a dobře se s nimi manipulovalo.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradičně zabalený dárek

Netradičně zabalený dárek

 Originálně zabaleným dárkem potěším své blízké dvojnásob. Tereza Havlíčková, ...
Všehochuť /08.07.09
Mrkvový dort s marcipánem

Mrkvový dort s marcipánem

Martina Škodová, Červenka

Všehochuť /27.02.19
Sovička s oříšky a ovocem

Sovička s oříšky a ovocem

Klára Doudová, Opočno

Všehochuť /20.09.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Dvoupatrový dort s růžemi

Dvoupatrový dort s růžemi

Byl pro tchána, který nemá rád sladké.

Veronika Hnízdová, Rohatsko

Všehochuť /17.02.17
Uřezané prstíčky

Uřezané prstíčky

Adam Kutílek, Hradec Králové

Všehochuť /08.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu