Reklama
Dort pro švadlenku
Fotogalerie:

Dort pro švadlenku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a vláčný.

Kateřina Krososková, Církvice

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • polohrubá mouka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • cukr moučka – tolik, kolik vejce váží i se skořápkou
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 lžic vlažné vody
  • trocha rybízové marmelády
  • Krém:
  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • máslo cukr moučka podle chuti
  • 1
  • Potahovací hmota:
  • 300 ml vody
  • 140 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 kg cukru
  • potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, žloutky a vodou. Uděláme hladké těsto, podle potřeby přidáme vodu. Pak přidáme vyšlehané bílky a opatrně promícháme, aby zůstalo těsto nadýchané. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hladkou moukou. Pečeme pozvolna asi 50 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.

  2. Z mléka a pudinků uvaříme kaši, necháme ji vychladnout a vyšleháme se změklým máslem
    a cukrem. Vychladíme.

  3. Připravíme si potahovací hmotu: vodu s máslem dáme vařit, přisypeme mouku a umícháme
    hutnou kaši. Po vychladnutí zpracujeme s cukrem na tvárnou hmotu, kterou podle potřeby
    obarvíme.

  4. Korpus podélně rozkrojíme, promažeme marmeládou, potřeme krémem a slepíme. Zbylým
    krémem lehce potřeme vršek korpusu. Potáhneme hmotou a dozdobíme. Ozdoby na dort je dobré udělat den předem, aby ztvrdly a dobře se s nimi manipulovalo.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /19.09.19
Kufřík s nářadím

Kufřík s nářadím

Pekla jsem ho jako dárek mého muže jeho šéfovi. Měl velký úspěch – skvěle vypadal i...

Všehochuť /24.09.16
Topinky „Cošpajzdal“

Topinky „Cošpajzdal“

Jak už název napovídá, vznikly díky improvizaci.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /10.07.12
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Motorová pila

Motorová pila

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Všehochuť /13.02.17
Košíček na příbory

Košíček na příbory

Pokud ráda griluješ, určitě uvítáš praktický a zároveň hezký košík, ve kterém ...
Všehochuť /13.02.11
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama