Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro malé děti.
Jana Kostková, Liberec
Ingredience
- Korpus:
- 6 vajec
- 80 g cukru moučky
- 150 g hrubé mouky
- 30 g rozehřátého másla
- Krém:
- 750 g tvarohu
- 250 g měkkého másla
- 180 g cukru moučky
- 500 g ovoce (borůvky, maliny, jahody, meruňky, broskve)
- 1 tmavá cukrářská poleva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 60 g cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny a přimícháme ke sněhu. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 45 minut.
-
Všechny suroviny na krém ušleháme. Z papíru si vyrobíme šablonu (asi 30 x 18 cm) a z vychladlého korpusu podle ní vyřízneme jednou celé tělo pandy a ještě jednou hlavu bez uší, jednu horní a jednu dolní packu.
-
Tělo pandy potřeme vrstvou krému a posypeme ovocem. Na hlavu a dvě tlapky dáme druhou vrstvu vyříznutého korpusu, krému a ovoce. Celý dort pomažeme zbylým krémem, části, které by měly být tmavé, potřeme čokoládovou polevou.
Tip redakce
Těsto by se mělo zpracovat rychle, aby nespadlo. Pečeme při 160–170 °C.