Reklama
Dort kuřátko
Fotogalerie:

Dort kuřátko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Ferštlová, Rakovník

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 1/2 čokolády s arašídy
  • KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 g másla
  • trocha cukru moučky
  • 2 lžíce nutelly
  • dle chuti rum
  • POTAHOVACÍ HMOTA:
  • 250 g sušené mléko polotučné
  • 500 g cukru moučky
  • 5 lžic kukuřičného sirupu
  • 3–4 lžíce vody
  • pár kapek mandlového aroma
  • OSTATNÍ:
  • 4 lžíce marmelády
  • 2 banány

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme do něj polovinu moučkového a vanilkový cukr. Po jednom zašleháme žloutky a zbytek cukru. Chvilku šleháme do tuhé pěny, potom přidáme olej. Nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu. Těsto dáme do vymazané formy a upečeme.

  2. Krém: v mléce uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Změklé máslo smícháme s cukrem a po lžících přidáme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme nutellu a rum.

  3. Potahovací hmota: Z uvedených surovin vypracujeme vláčnou hmotu.

  4. Upečený vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly. Namažeme marmeládou a krémem a na krém naskládáme banán nakrájený na plátky. Takto postupujeme u všech pater.

  5. Složený korpus dáme na 30 minut do mrazáku. Po ztuhnutí vykrojíme tvar kopule a z odkrojků a krému vymodelujeme tvar kuřete. Celý dort pomažeme zbývajícím krémem a opět dáme na 30 minut do mrazáku.

  6. Nakonec korpus potáhneme potahovací hmotou a dotvoříme kuře podle fantazie.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel
Všehochuť /24.03.18
Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Všehochuť /07.08.18
Máša a medvěd

Máša a medvěd

Pavla Wantuloková, Ropice

Všehochuť /06.08.18
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
B-Celebration a Red Moon

B-Celebration a Red Moon

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné ...

Všehochuť /07.08.14
Líní lední medvědi

Líní lední medvědi

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /15.11.17
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama