Reklama
Reklama
Dort kuřátko
Fotogalerie:

Dort kuřátko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Ferštlová, Rakovník

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 1/2 čokolády s arašídy
  • KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 g másla
  • trocha cukru moučky
  • 2 lžíce nutelly
  • dle chuti rum
  • POTAHOVACÍ HMOTA:
  • 250 g sušené mléko polotučné
  • 500 g cukru moučky
  • 5 lžic kukuřičného sirupu
  • 3–4 lžíce vody
  • pár kapek mandlového aroma
  • OSTATNÍ:
  • 4 lžíce marmelády
  • 2 banány

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme do něj polovinu moučkového a vanilkový cukr. Po jednom zašleháme žloutky a zbytek cukru. Chvilku šleháme do tuhé pěny, potom přidáme olej. Nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu. Těsto dáme do vymazané formy a upečeme.

  2. Krém: v mléce uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Změklé máslo smícháme s cukrem a po lžících přidáme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme nutellu a rum.

  3. Potahovací hmota: Z uvedených surovin vypracujeme vláčnou hmotu.

  4. Upečený vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly. Namažeme marmeládou a krémem a na krém naskládáme banán nakrájený na plátky. Takto postupujeme u všech pater.

  5. Složený korpus dáme na 30 minut do mrazáku. Po ztuhnutí vykrojíme tvar kopule a z odkrojků a krému vymodelujeme tvar kuřete. Celý dort pomažeme zbývajícím krémem a opět dáme na 30 minut do mrazáku.

  6. Nakonec korpus potáhneme potahovací hmotou a dotvoříme kuře podle fantazie.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníková chaloupka a adventní kalendář

Perníková chaloupka a adventní kalendář

 Obojí je poměrně pracné, ale radost v dětských očích potom stojí za to. ...
Všehochuť /23.02.12
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Mašličky s mletým masem

Mašličky s mletým masem

Před zapékáním je můžeš posypat dvěma druhy sýra.
Jitka Janovská, Lukavec
Všehochuť /13.07.12
Ravioli plněné bylinkovým pestem

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. ...
Všehochuť /03.01.15
Hvězdička na ubrousek

Hvězdička na ubrousek

Blíží se Vánoce, tak jsme s dcerkami přemýšlely, čím novým ozdobit stůl na ...
Všehochuť /06.03.10
Barevná louka s potůčkem

Barevná louka s potůčkem

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti.

...
Všehochuť /27.03.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama