Reklama
Dort kuřátko
Fotogalerie:

Dort kuřátko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Petra Ferštlová, Rakovník

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 1/2 čokolády s arašídy
  • KRÉM:
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 g másla
  • trocha cukru moučky
  • 2 lžíce nutelly
  • dle chuti rum
  • POTAHOVACÍ HMOTA:
  • 250 g sušené mléko polotučné
  • 500 g cukru moučky
  • 5 lžic kukuřičného sirupu
  • 3–4 lžíce vody
  • pár kapek mandlového aroma
  • OSTATNÍ:
  • 4 lžíce marmelády
  • 2 banány

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme do něj polovinu moučkového a vanilkový cukr. Po jednom zašleháme žloutky a zbytek cukru. Chvilku šleháme do tuhé pěny, potom přidáme olej. Nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládu. Těsto dáme do vymazané formy a upečeme.

  2. Krém: v mléce uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Změklé máslo smícháme s cukrem a po lžících přidáme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme nutellu a rum.

  3. Potahovací hmota: Z uvedených surovin vypracujeme vláčnou hmotu.

  4. Upečený vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly. Namažeme marmeládou a krémem a na krém naskládáme banán nakrájený na plátky. Takto postupujeme u všech pater.

  5. Složený korpus dáme na 30 minut do mrazáku. Po ztuhnutí vykrojíme tvar kopule a z odkrojků a krému vymodelujeme tvar kuřete. Celý dort pomažeme zbývajícím krémem a opět dáme na 30 minut do mrazáku.

  6. Nakonec korpus potáhneme potahovací hmotou a dotvoříme kuře podle fantazie.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...
Všehochuť /30.12.16
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Veselá žížala Jůlinka

Veselá žížala Jůlinka

Petra Geletičová, Smidary

Všehochuť /02.06.18
Roztomilá kočička Hello Kitty

Roztomilá kočička Hello Kitty

Aneta Štefanicová, Soběslav

Všehochuť /05.08.18
Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev.

Irena Bílková, Chomutov

Všehochuť /10.10.18
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu