Reklama
Reklama
Dort Harry Potter
Fotogalerie:

Dort Harry Potter

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 110 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 250 g másla
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g ořechů + troška mléka
  • DOHOTOVENÍ:
  • dle potřeby jahodová marmeláda, potahovací hmota a potravinářské barvivo
  • obrázky z jedlého papíru
  • kousek másla + troška salka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a nakonec zlehka bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme ho. Korpus necháme úplně vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme.

  2. Zatím připravíme krém. Vanilkový pudink uvaříme s mlékem a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a ořechy spaříme v trošce mléka. Všechny suroviny ušleháme a necháme v lednici vychladnout.

  3. Potahovací hmotu si obarvíme potravinářským barvivem na potřebné barvy. Vnitřek dortu potřeme připraveným krémem. Boky a vršek potřeme slabou vrstvou jahodové marmelády. Plát potahovací hmoty rozválíme na tenkou placku a potáhneme jím dort.

  4. Obrázky z jedlého papíru zastřihneme do požadovaných tvarů a zespodu je potřeme slabou vrstvou másla rozmíchaného se salkem. Přiložíme na dort a dozdobíme potahovací hmotou dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mašličky s mletým masem

Mašličky s mletým masem

Před zapékáním je můžeš posypat dvěma druhy sýra. Jitka Janovská, Lukavec
Všehochuť /13.07.12
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Beruška

Beruška

Upeč si veselý dortík podle mého receptu.

Katka Vojtěchová, Hořice

Všehochuť /16.03.17
Podzimní barevný rej

Podzimní barevný rej

Taky se ti zdají podzimní měsíce smutné a truchlíš po létě? Vyzkoušej můj tip: ...
Všehochuť /15.02.10
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama