Reklama
Dort Harry Potter
Fotogalerie:

Dort Harry Potter

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 110 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 250 g másla
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g ořechů + troška mléka
  • DOHOTOVENÍ:
  • dle potřeby jahodová marmeláda, potahovací hmota a potravinářské barvivo
  • obrázky z jedlého papíru
  • kousek másla + troška salka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a nakonec zlehka bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme ho. Korpus necháme úplně vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme.

  2. Zatím připravíme krém. Vanilkový pudink uvaříme s mlékem a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a ořechy spaříme v trošce mléka. Všechny suroviny ušleháme a necháme v lednici vychladnout.

  3. Potahovací hmotu si obarvíme potravinářským barvivem na potřebné barvy. Vnitřek dortu potřeme připraveným krémem. Boky a vršek potřeme slabou vrstvou jahodové marmelády. Plát potahovací hmoty rozválíme na tenkou placku a potáhneme jím dort.

  4. Obrázky z jedlého papíru zastřihneme do požadovaných tvarů a zespodu je potřeme slabou vrstvou másla rozmíchaného se salkem. Přiložíme na dort a dozdobíme potahovací hmotou dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pingu a jeho kamarádi

Pingu a jeho kamarádi

S figurkami mi pomáhala vnučka Zuzanka. Miroslava Dvořáková, Nové Syrovice
Všehochuť /30.12.16
Perníková chaloupka a adventní kalendář

Perníková chaloupka a adventní kalendář

 Obojí je poměrně pracné, ale radost v dětských očích potom stojí za to.

...

Všehochuť /23.02.12
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
B-Celebration a Red Moon

B-Celebration a Red Moon

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné ...

Všehochuť /07.08.14
Veselí mimoňové

Veselí mimoňové

Mimoňové všude, kam se podíváš. Oslavenec Denisek byl z dortu nadšený!

...
Všehochuť /30.10.17
Sladký pivní džbánek

Sladký pivní džbánek

Byl to dárek, a jak pak po něm chutnalo pivo!

Dagmar Blahová, Tišnov

Všehochuť /14.02.17
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama