Reklama
Reklama
Dort Harry Potter
Fotogalerie:

Dort Harry Potter

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Františky Gastové z Náchoda

Ingredience

  • KORPUS:
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 110 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 1/2 vanilkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 250 g másla
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g ořechů + troška mléka
  • DOHOTOVENÍ:
  • dle potřeby jahodová marmeláda, potahovací hmota a potravinářské barvivo
  • obrázky z jedlého papíru
  • kousek másla + troška salka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku a nakonec zlehka bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme ho. Korpus necháme úplně vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme.

  2. Zatím připravíme krém. Vanilkový pudink uvaříme s mlékem a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a ořechy spaříme v trošce mléka. Všechny suroviny ušleháme a necháme v lednici vychladnout.

  3. Potahovací hmotu si obarvíme potravinářským barvivem na potřebné barvy. Vnitřek dortu potřeme připraveným krémem. Boky a vršek potřeme slabou vrstvou jahodové marmelády. Plát potahovací hmoty rozválíme na tenkou placku a potáhneme jím dort.

  4. Obrázky z jedlého papíru zastřihneme do požadovaných tvarů a zespodu je potřeme slabou vrstvou másla rozmíchaného se salkem. Přiložíme na dort a dozdobíme potahovací hmotou dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s nápadem (3.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice
Všehochuť /27.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...

Všehochuť /30.12.16
Popcorn cupcakes

Popcorn cupcakes

Inspirace z Ameriky

Podle receptu Mahuleny Holasové z České Třebové

Všehochuť /14.08.18
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama