Reklama
Dort divočák
Fotogalerie:

Dort divočák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Ingredience

  • 12 vajec
  • špetka soli a sody
  • 360  g cukru krupice
  • 360  g polohrubé mouky
  • KRÉM:
  • 500  ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100  g cukru krupice
  • 500  g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • 200  g čokolády na vaření
  • 250–300  g potahovací hmoty (marcipán, fondán, speciální hmoty...)
  • potravinářské barvy (gelové, pudrové...)
  • cukrářské lepidlo, zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pak do něj zašleháme cukr. Sníh přendáme do mísy a ručně do něj vmícháme žloutky a poté mouku se sodou. Směs rozdělíme na tři plechy nebo si je připravíme postupně. V tomto případě bude 1 plát ze 4 vajec, 120 g cukru a 120 g mouky. Pečeme při 180 °C přibližně 10 minut.

  2. Na každý plát položíme kartonovou šablonu, kterou si uděláme, a podle té vyřízneme tvar těla. Odřezky schováme.

  3. Všechny tři vyřezané korpusy slepíme na sebe klasicky připraveným pudinkovým krémem a vršek posledního namažeme krémem také.

  4. krok4

    Z korpusových odřezků na dortu nahrubo vytvarujeme hlavu a zadeček – kousky navzájem podkládáme a slepujeme je krémem. Nakonec poskládáme i nožičky (stačí ze 4 špalíků korpusu). Pak celého divočáka lehce pomažeme krémem.

  5. Ze zbytků rozdrobeného korpusu (při nedostatku si nameleme piškoty, přidáme trochu rumu, trochu krému a trochu marmelády, zpracujeme „punčovinu“ a touto hmotou dort vytvarujeme do finální podoby) zaoblíme zadeček, uděláme přechod mezi hlavou a zády, vytvarujeme hlavu, čumáček a nosní houbu, zaoblíme nohy a náznak stehýnek.

  6. Na koncích nohou nožem nařízneme asi 2 cm korpusu a oddálíme je od sebe do tvaru kopýtek. Punčovinu lehce potřeme krémem a divočáka dáme ztuhnout. Poté ho dle libosti dozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi
Všehochuť /18.08.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Špekáčkové selátko

Špekáčkové selátko

Obrázek takového selátka jsem získala na internetu a rozhodla jsem se udělat jedno pro ...

Všehochuť /15.02.17
Dort s plameňákem

Dort s plameňákem

Eliška Horkelová, Havířov

Všehochuť /28.02.19
Dort s figurkami včelích medvídků

Dort s figurkami včelích medvídků

Pro děti se peče dobře, stačí si jen vybrat pohádkovou postavičku, která je ...

Všehochuť /12.07.17
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama