Reklama
Dort divočák
Fotogalerie:

Dort divočák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Ingredience

  • 12 vajec
  • špetka soli a sody
  • 360  g cukru krupice
  • 360  g polohrubé mouky
  • KRÉM:
  • 500  ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100  g cukru krupice
  • 500  g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • 200  g čokolády na vaření
  • 250–300  g potahovací hmoty (marcipán, fondán, speciální hmoty...)
  • potravinářské barvy (gelové, pudrové...)
  • cukrářské lepidlo, zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pak do něj zašleháme cukr. Sníh přendáme do mísy a ručně do něj vmícháme žloutky a poté mouku se sodou. Směs rozdělíme na tři plechy nebo si je připravíme postupně. V tomto případě bude 1 plát ze 4 vajec, 120 g cukru a 120 g mouky. Pečeme při 180 °C přibližně 10 minut.

  2. Na každý plát položíme kartonovou šablonu, kterou si uděláme, a podle té vyřízneme tvar těla. Odřezky schováme.

  3. Všechny tři vyřezané korpusy slepíme na sebe klasicky připraveným pudinkovým krémem a vršek posledního namažeme krémem také.

  4. krok4

    Z korpusových odřezků na dortu nahrubo vytvarujeme hlavu a zadeček – kousky navzájem podkládáme a slepujeme je krémem. Nakonec poskládáme i nožičky (stačí ze 4 špalíků korpusu). Pak celého divočáka lehce pomažeme krémem.

  5. Ze zbytků rozdrobeného korpusu (při nedostatku si nameleme piškoty, přidáme trochu rumu, trochu krému a trochu marmelády, zpracujeme „punčovinu“ a touto hmotou dort vytvarujeme do finální podoby) zaoblíme zadeček, uděláme přechod mezi hlavou a zády, vytvarujeme hlavu, čumáček a nosní houbu, zaoblíme nohy a náznak stehýnek.

  6. Na koncích nohou nožem nařízneme asi 2 cm korpusu a oddálíme je od sebe do tvaru kopýtek. Punčovinu lehce potřeme krémem a divočáka dáme ztuhnout. Poté ho dle libosti dozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov
Všehochuť /22.10.18
Hvězdička na ubrousek

Hvězdička na ubrousek

Blíží se Vánoce, tak jsme s dcerkami přemýšlely, čím novým ozdobit stůl na ...
Všehochuť /06.03.10
Veselé žabičky

Veselé žabičky

Eva Drahošová, Písek

Všehochuť /06.03.18
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Hamburgeroví klauni

Hamburgeroví klauni

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /19.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu