Reklama
Dort divočák
Fotogalerie:

Dort divočák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Ingredience

  • 12 vajec
  • špetka soli a sody
  • 360  g cukru krupice
  • 360  g polohrubé mouky
  • KRÉM:
  • 500  ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100  g cukru krupice
  • 500  g másla
  • DOHOTOVENÍ:
  • 200  g čokolády na vaření
  • 250–300  g potahovací hmoty (marcipán, fondán, speciální hmoty...)
  • potravinářské barvy (gelové, pudrové...)
  • cukrářské lepidlo, zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pak do něj zašleháme cukr. Sníh přendáme do mísy a ručně do něj vmícháme žloutky a poté mouku se sodou. Směs rozdělíme na tři plechy nebo si je připravíme postupně. V tomto případě bude 1 plát ze 4 vajec, 120 g cukru a 120 g mouky. Pečeme při 180 °C přibližně 10 minut.

  2. Na každý plát položíme kartonovou šablonu, kterou si uděláme, a podle té vyřízneme tvar těla. Odřezky schováme.

  3. Všechny tři vyřezané korpusy slepíme na sebe klasicky připraveným pudinkovým krémem a vršek posledního namažeme krémem také.

  4. krok4

    Z korpusových odřezků na dortu nahrubo vytvarujeme hlavu a zadeček – kousky navzájem podkládáme a slepujeme je krémem. Nakonec poskládáme i nožičky (stačí ze 4 špalíků korpusu). Pak celého divočáka lehce pomažeme krémem.

  5. Ze zbytků rozdrobeného korpusu (při nedostatku si nameleme piškoty, přidáme trochu rumu, trochu krému a trochu marmelády, zpracujeme „punčovinu“ a touto hmotou dort vytvarujeme do finální podoby) zaoblíme zadeček, uděláme přechod mezi hlavou a zády, vytvarujeme hlavu, čumáček a nosní houbu, zaoblíme nohy a náznak stehýnek.

  6. Na koncích nohou nožem nařízneme asi 2 cm korpusu a oddálíme je od sebe do tvaru kopýtek. Punčovinu lehce potřeme krémem a divočáka dáme ztuhnout. Poté ho dle libosti dozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tlačenkový dort

Tlačenkový dort

K dietním pochoutkám rozhodně nepatří, ale jako výjimečný dárek k narozeninám je...
Všehochuť /02.11.17
Prostírání s jarními motivy

Prostírání s jarními motivy

Zkus si stůl podle příležitosti a ročního období doladit prostíráním nebo dečkou. ...
Všehochuť /13.02.11
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení

Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy

Všehochuť /05.04.18
Perníkové ozdobičky

Perníkové ozdobičky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /23.10.19
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama