Reklama
Celerové placky se špekáčky
Fotogalerie:

Celerové placky se špekáčky

Alena Hrubá

Praha
Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. Naši kluci je berou útokem, připravuji je raději vždy z dvojité dávky. Udělám k nim mísu zeleninového salátu a večeře je hotová.
Alena Hrubá, Praha

Ingredience

  • 400 g celer
  • 3 ks špekáčky
  • 1 ks vejce
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • pepř dle chuti
  • dle potřeby olej
  • 100 g smetana zakysaná
  • 2 lžičky kečup
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celer oloupeme a lehce povaříme v osolené vodě. Necháme ho vychladnout a potom nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. krok2 Špekáčky oloupeme, také nastrouháme a přimícháme k celeru.
  3. krok3 Dále do směsi přidáme jedno vejce, dvě lžíce hladké mouky a utřený česnek. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Z připravené směsi tvarujeme menší placičky, které následně obalujeme ve strouhance. Potom je osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
  5. Hotové celerové placičky podáváme na salátu se smetanovým dipem.
  6. Dip si připravíme tak, že v misce smícháme smetanu, kečup, sůl a pepř.

    TIP: Do strouhanky můžeš přidat nasekané bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Popcorn cupcakes

Popcorn cupcakes

Inspirace z Ameriky Podle receptu Mahuleny Holasové z České Třebové
Všehochuť /14.08.18
Mandlový dort se zdobením

Mandlový dort se zdobením

Kuchyňský klenot, který složitě jen vypadá.

Alena Czapková, Plzeň

Všehochuť /13.06.17
Kosmetická taštička pro slečny

Kosmetická taštička pro slečny

Sladký dortík pro dámy plněný lahodným máslovým krémem.

Jitka Houzarová, ...

Všehochuť /13.08.17
Zákusek Štaflík a Špagetka

Zákusek Štaflík a Špagetka

Petra Čížková, Teplice

Všehochuť /27.06.18
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Čokoládové hromádky

Čokoládové hromádky

Barbora Gavláková, Havířov

Všehochuť /22.10.18
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama