Reklama
Čarodějnický kotlík
Fotogalerie:

Čarodějnický kotlík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Coufalková, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukru krupice
  • 240 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 10 g 100% tuku
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kakaa
  • Ostatní suroviny:
  • 4 lžíce zavařeniny
  • 4 lžíce kompotovaného ananasu
  • 100 g bílé čokolády
  • 40 g 100% tuku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s oběma cukry a lžící teplé vody do pěny. Po částech vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě.

  2. Mezitím utřeme máslo, moučkový cukr, lžíci kakaa a rum na krém.

  3. V misce smícháme cukr, sušené mléko, 100% tuk, med a 1–2 lžíce vody. Nejprve pomocí lžíce, později rukama hmotu zpracujeme na konzistenci modelíny. Polovinu obarvíme kakaem. Z bílé hmoty vytvoříme 4 malé kuličky, které zatím odložíme. Malou část obarvíme namodro. Zbytek obarvíme červenou barvou rozpuštěnou v kapce vody narůžovo a načerveno.
  4. Korpus rozřízneme na 3 díly. Spodní díl potřeme zavařeninou a částí krému. Poklademe nasekaným ananasem a přiklopíme prostředním dílem. Pokapeme nálevem z ananasu, potřeme zavařeninou a krémem.

  5. Z vrchního dílu vykrojíme střed, vzniklý kruh položíme na dort a celek potřeme zbylým krémem.

  6. Hnědou hmotu rozdělíme na 2 části. Z jedné vyválíme kulatou placku, kterou dort obalíme svrchu. Zbytek zformujeme do válečku, vyválíme na dlouhou placku, kterou dáme po obvodu dortu. Přesahující část zahneme a vytvoříme okraj.

  7. krok5

    Z růžové hmoty vytvoříme různé dekorace: prst, nos, dáseň, střeva atd. Modrou hmotu vyválíme na tenkou placku a vykrojíme čtyři kolečka. Zbytek obarvíme načerno. Na bílé kuličky položíme modrá kolečka a černé kuličky, přitiskneme a vytvoříme oči. Naaranžujeme je na dort. Červenou hmotu vyválíme, vykrájíme trojúhelníky (plameny) a nalepíme je po obvodu dortu.

  8. krok5

    Bílou čokoládu a tuk rozpustíme a polevu nalijeme mezi dekoraci. Trochu červeného barviva nakapeme do polevy a protáhneme špejlí. Bude představovat krev. Červenou barvou vytvoříme krvavé žilky na očních bulvách. Zbytkem potřeme ostatní dekoraci, čímž dort dokončíme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pletení raci

Pletení raci

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Všehochuť /29.10.18
Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Jedlé muchomůrky

Jedlé muchomůrky

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Všehochuť /26.06.18
Sovička s oříšky a ovocem

Sovička s oříšky a ovocem

Klára Doudová, Opočno

Všehochuť /20.09.19
Květinová romance

Květinová romance

Potěší každého, kdo miluje květiny.


Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /26.03.17
Strašidelný dort

Strašidelný dort

Nadchne všechny odvážné kluky i holčičky a nejlepší na něm je, že může být ...

Všehochuť /12.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu