Reklama
Čarodějnický kotlík
Fotogalerie:

Čarodějnický kotlík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Coufalková, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukru krupice
  • 240 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 10 g 100% tuku
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce kakaa
  • Ostatní suroviny:
  • 4 lžíce zavařeniny
  • 4 lžíce kompotovaného ananasu
  • 100 g bílé čokolády
  • 40 g 100% tuku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s oběma cukry a lžící teplé vody do pěny. Po částech vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě.

  2. Mezitím utřeme máslo, moučkový cukr, lžíci kakaa a rum na krém.

  3. V misce smícháme cukr, sušené mléko, 100% tuk, med a 1–2 lžíce vody. Nejprve pomocí lžíce, později rukama hmotu zpracujeme na konzistenci modelíny. Polovinu obarvíme kakaem. Z bílé hmoty vytvoříme 4 malé kuličky, které zatím odložíme. Malou část obarvíme namodro. Zbytek obarvíme červenou barvou rozpuštěnou v kapce vody narůžovo a načerveno.
  4. Korpus rozřízneme na 3 díly. Spodní díl potřeme zavařeninou a částí krému. Poklademe nasekaným ananasem a přiklopíme prostředním dílem. Pokapeme nálevem z ananasu, potřeme zavařeninou a krémem.

  5. Z vrchního dílu vykrojíme střed, vzniklý kruh položíme na dort a celek potřeme zbylým krémem.

  6. Hnědou hmotu rozdělíme na 2 části. Z jedné vyválíme kulatou placku, kterou dort obalíme svrchu. Zbytek zformujeme do válečku, vyválíme na dlouhou placku, kterou dáme po obvodu dortu. Přesahující část zahneme a vytvoříme okraj.

  7. krok5

    Z růžové hmoty vytvoříme různé dekorace: prst, nos, dáseň, střeva atd. Modrou hmotu vyválíme na tenkou placku a vykrojíme čtyři kolečka. Zbytek obarvíme načerno. Na bílé kuličky položíme modrá kolečka a černé kuličky, přitiskneme a vytvoříme oči. Naaranžujeme je na dort. Červenou hmotu vyválíme, vykrájíme trojúhelníky (plameny) a nalepíme je po obvodu dortu.

  8. krok5

    Bílou čokoládu a tuk rozpustíme a polevu nalijeme mezi dekoraci. Trochu červeného barviva nakapeme do polevy a protáhneme špejlí. Bude představovat krev. Červenou barvou vytvoříme krvavé žilky na očních bulvách. Zbytkem potřeme ostatní dekoraci, čímž dort dokončíme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...
Všehochuť /30.12.16
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Dort Panda

Dort Panda

Tento dezert s tvarohovým krémem a ovocem není moc sladký, a proto je vhodný i pro ...

Všehochuť /13.08.17
Dort pro švadlenku

Dort pro švadlenku

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný, krásně nadýchaný a ...

Všehochuť /13.08.17
Vajíčka plná pavouků

Vajíčka plná pavouků

Podle receptu

Terezy Tomišové z Nymburka

Všehochuť /27.10.19
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama