Reklama
Beruška
Fotogalerie:

Beruška

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upeč si veselý dortík podle mého receptu.

Katka Vojtěchová, Hořice

Ingredience

  • Těsto (na 1 korpus):
  • 2 hrnky cukruu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 kypřicí prášek
  • na plech tuk a mouka
  • másla Poleva a zdobení:
  • 100 g
  • 1 hrnek cukru moučky
  • 2-3 lžíce vody
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce rumu
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 meruňková marmeláda
  • 1 červený marcipán (kousek bílého ci necháme na oči)
  • 1 rumové pralinky
  • 2 černé pendreky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme cukr, vejce, olej, sůl a vanilkový cukr. Směs ušleháme dohladka, přidáme kakao, mouku, kypřicí prášek, mléko a důkladně promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

  2. Uděláme polevu: rozpustíme máslo, přidáme cukr a promícháme. Pomalu vmícháme 2–3 lžíce vody, rum a kakao.

  3. Po upečení piškot propícháme špejlí, potřeme rozehřátou marmeládou a po vychlazení polevou. Druhý korpus připravíme stejným způsobem, hotový rozkrojíme na poloviny a každou potřeme marmeládou. Obě potáhneme marcipánovou hmotou vyválenou na vále posypaném moučkovým cukrem na plát silný 2 mm.

  4. Potažené polokruhy naaranžujeme na čokoládový korpus jako krovky. Dozdobíme je rumovými pralinkami. Nakonec zapíchneme do míst, kde má beruška hlavu, pendreky jako tykadla. Z bílého marcipánu vytvarujeme oči a ozdobíme lentilkami.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valentýnská gelová svíčka

Valentýnská gelová svíčka

Oslava ve dvou při svíčce je vždycky příjemná. Tentokrát jsem zkusila vyrobit gelovou ...
Všehochuť /23.03.10
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Veselá žížala Jůlinka

Veselá žížala Jůlinka

Petra Geletičová, Smidary

Všehochuť /02.06.18
Motorová pila

Motorová pila

Potěšila nejen dřevorubce.

Veronika Janstová, Kovářská

Všehochuť /13.02.17
Kosmetická taštička pro slečny

Kosmetická taštička pro slečny

Sladký dortík pro dámy plněný lahodným máslovým krémem.

Jitka Houzarová, ...

Všehochuť /13.08.17
Šmoulí partička

Šmoulí partička

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama