Reklama
Reklama
Becherovka
Fotogalerie:

Becherovka

Jitka Houzarová
Jitka Houzarová
Písek

Sladká lahvinka udělá radost každému oslavenci. A můžeš přidat i opravdovou...

Jitka Houzarová, Písek

Ingredience

  • Korpus
  • 6 vejce
  • 300 g cukr krystal
  • 10 lžic voda
  • 200 g polohrubá mouka
  • 150 g vlašské nebo lískové ořechy
  • 1/2 kypřící prášek
  • Krém
  • 500 ml mléko
  • 1,5 kakaový pudink
  • 125 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • trocha rum
  • dle potřeby marmeláda
  • Na ozdobu
  • 2 balíčky potahovací hmota
  • podle potřeby potravinářská barviva
  • trocha čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, mleté ořechy, půl kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na pekáč vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme zchladnout.

  2. Potom vykrojíme tvar lahve. Prokrojíme a namažeme marmeládou a krémem (uvaříme pudink, necháme vychladnout a smícháme se změklým máslem, cukrem a rumem).

  3. Potahovací hmotu obarvíme a potom s ní obalíme dort. Nápisy uděláme pomocí čokoládové polevy.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květinová romance

Květinová romance

Potěší každého, kdo miluje květiny. Romana Borýsková, Jevíčko
Všehochuť /26.03.17
Veselí pavoučci

Veselí pavoučci

Podle receptu

Pavlíny Blechové z Třebíče

Všehochuť /22.10.18
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Veselé podložky

Veselé podložky

Velice mě baví ruční práce. Pustím se do čehokoliv, třeba i do prostírání pod ...
Všehochuť /05.01.09
Útěk z vězení

Útěk z vězení

Dort by měl být nejen chutný, ale také hezky zpracovaný. A když je vtipný, je to ...

Všehochuť /20.04.17
Stojánek na ubrousky z kolíčků

Stojánek na ubrousky z kolíčků

Ruční práce mě velmi baví, zkouším si vyrobit různé drobnosti.
Kristýna ...
Všehochuť /03.03.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama