Reklama
Reklama
Barevná louka s potůčkem
Fotogalerie:

Barevná louka s potůčkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tenhle dort jsem upekla synovi k narozeninám. Zcela jistě potěší i jiné děti.


Lucie Radová, Říčany u Brna

Ingredience

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g cukru krupice
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžička kakaa
  • Náplň:
  • 300 g mléka
  • 1 kakaový pudink
  • 250 g hery
  • 1 lžíce cukru
  • Marcipán:
  • 500 g cukru moučky
  • 250 g sušeného mléka
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mandlového aroma

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, olej, mléko, vanilkový cukr a krupicový cukr a kakao důkladně promícháme. Přidáme polohrubou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, a jemně zapracujeme našlehané bílky. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  2. Pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Pak v něm rozšleháme změklou heru, přidáme cukr a dáme vychladit do lednice.

  3. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme, natřeme krémem a slepíme. Potřeme hrany a necháme přes noc důkladně ztuhnout.

  4. Cukr dvakrát prosejeme, sušené mléko prosejeme jedenkrát. Přidáme med, olej, mandlové aroma a po kapkách přidáváme vodu. V průběhu zpracování si ruce párkrát navlhčíme, vodu již nepřidáváme. Tvarujeme asi 10 minut. Marcipán dobarvíme přírodním barvivem.

  5. Dort potáhneme marcipánem, uhladíme hrany. Spodní okraj dortu dozdobíme, vyválíme si „hada", omotáme kolem dortu a tvarovací lžičkou vtiskneme tvar. Tvoříme kytičky, listy, most apod.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Halloweenská ruka z mletého masa

Halloweenská ruka z mletého masa

Kečupem namaluj krev. Irena Bílková, Chomutov
Všehochuť /10.10.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Usměvavá želva

Usměvavá želva

Karel Liška, Krásné Březno

Všehochuť /08.02.18
Kufřík s nářadím

Kufřík s nářadím

Pekla jsem ho jako dárek mého muže jeho šéfovi. Měl velký úspěch – skvěle vypadal i...

Všehochuť /24.09.16
Ledová mísa

Ledová mísa

Překvap své hosty neobvykle servírovaným pohoštěním.
Gabriela Firstová, Praha

...
Všehochuť /06.03.10
Sopka s dinosaury

Sopka s dinosaury

Na modelování dinosaurů doporučuji půjčit si od někoho hračku a postupovat podle ...

Všehochuť /30.12.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama