Reklama
B-Celebration a Red Moon
Fotogalerie:

B-Celebration a Red Moon

Ondřej Mikeš

Jihlava

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné a vytvoří správnou atmosféru.

Ondřej Mikeš, Jihlava

Ingredience

  • B-Celebration:
  • 30 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • podle potřeby zázvorová limonáda
  • 2/8 limetky
  • snítka čerstvé máty
  • Red Moon:
  • 40 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • 100 ml kvalitní rybízový džus
  • soda podle potřeby
  • 1 plátek pomeranče

Doba přípravy

Počet porcí

1+1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    B-Celebration: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky a doplníme po okraj zázvorovou limonádou.

  2. Limetku řádně omyjeme a nakrájíme na 8 měsíčků. Jeden vložíme do sklenice, druhý nařízneme a ozdobíme jím sklenici. Na závěr ještě přidáme snítku čerstvé máty. Ihned servírujeme.

  3. krok3

    Red Moon: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky, přidáme rybízový džus a doplníme po okraj sodou. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko asi do půlky nařízneme a ozdobíme jím sklenici s koktejlem. Ihned servírujeme.

Tip redakce

Do originál drinku B-Celebration patří ještě jablečný likér. Ten ale obvykle nemíváme doma a k výrobě koktejlu v domácích podmínkách není nezbytně nutný. Koktejl je výborný i bez něj.
Rybízový džus můžeme nahradit brusinkovým. Vznikne tak další, chuťově trochu odlišná varianta tohoto koktejlu.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Podle receptu Františky Gastové z Náchoda
Všehochuť /07.08.18
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Salát ježek

Salát ježek

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija ...

Všehochuť /31.01.17
Karbanátky se zeleninou

Karbanátky se zeleninou

Určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat.
Gabriela Krpcová, Chlebovice
Všehochuť /19.07.12
Podzimní barevný rej

Podzimní barevný rej

Taky se ti zdají podzimní měsíce smutné a truchlíš po létě? Vyzkoušej můj tip: ...
Všehochuť /15.02.10
Tlačenkový dort

Tlačenkový dort

K dietním pochoutkám rozhodně nepatří, ale jako výjimečný dárek k narozeninám je...

Všehochuť /02.11.17
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama