B-Celebration a Red Moon
Fotogalerie:

B-Celebration a Red Moon

Ondřej Mikeš

Jihlava

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné a vytvoří správnou atmosféru.

Ondřej Mikeš, Jihlava

Ingredience

  • B-Celebration:
  • 30 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • podle potřeby zázvorová limonáda
  • 2/8 limetky
  • snítka čerstvé máty
  • Red Moon:
  • 40 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • 100 ml kvalitní rybízový džus
  • soda podle potřeby
  • 1 plátek pomeranče

Doba přípravy

Počet porcí

1+1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    B-Celebration: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky a doplníme po okraj zázvorovou limonádou.

  2. Limetku řádně omyjeme a nakrájíme na 8 měsíčků. Jeden vložíme do sklenice, druhý nařízneme a ozdobíme jím sklenici. Na závěr ještě přidáme snítku čerstvé máty. Ihned servírujeme.

  3. krok3

    Red Moon: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky, přidáme rybízový džus a doplníme po okraj sodou. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko asi do půlky nařízneme a ozdobíme jím sklenici s koktejlem. Ihned servírujeme.

Tip redakce

Do originál drinku B-Celebration patří ještě jablečný likér. Ten ale obvykle nemíváme doma a k výrobě koktejlu v domácích podmínkách není nezbytně nutný. Koktejl je výborný i bez něj.
Rybízový džus můžeme nahradit brusinkovým. Vznikne tak další, chuťově trochu odlišná varianta tohoto koktejlu.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buřty v karí omáčce

Buřty v karí omáčce

Nejvíc nám chutnají s čerstvým chlebem. Magda Lacková, Domažličky
Všehochuť /13.07.12
Ledová mísa

Ledová mísa

Překvap své hosty neobvykle servírovaným pohoštěním.
Gabriela Firstová, Praha

...
Všehochuť /06.03.10
Dort s plameňákem

Dort s plameňákem

Eliška Horkelová, Havířov

Všehochuť /28.02.19
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Lenka Vařeková, Litovel

Všehochuť /24.03.18
Máša a medvěd

Máša a medvěd

Pavla Wantuloková, Ropice

Všehochuť /06.08.18
Květinový dortík

Květinový dortík

Cukrové ozdoby se dají skladovat i delší dobu. Stačí je jen uchovat v suchu, chladu ...

Všehochuť /26.05.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama