Reklama
B-Celebration a Red Moon
Fotogalerie:

B-Celebration a Red Moon

Ondřej Mikeš

Jihlava

Při významných příležitostech máme rádi slavnostní koktejly. Jsou velmi snadné a vytvoří správnou atmosféru.

Ondřej Mikeš, Jihlava

Ingredience

  • B-Celebration:
  • 30 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • podle potřeby zázvorová limonáda
  • 2/8 limetky
  • snítka čerstvé máty
  • Red Moon:
  • 40 ml becherovka
  • několik kostek ledu
  • 100 ml kvalitní rybízový džus
  • soda podle potřeby
  • 1 plátek pomeranče

Doba přípravy

Počet porcí

1+1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    B-Celebration: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky a doplníme po okraj zázvorovou limonádou.

  2. Limetku řádně omyjeme a nakrájíme na 8 měsíčků. Jeden vložíme do sklenice, druhý nařízneme a ozdobíme jím sklenici. Na závěr ještě přidáme snítku čerstvé máty. Ihned servírujeme.

  3. krok3

    Red Moon: Vysokou sklenici naplníme po okraj kostkami ledu. Na led nalijeme dané množství becherovky, přidáme rybízový džus a doplníme po okraj sodou. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jedno kolečko asi do půlky nařízneme a ozdobíme jím sklenici s koktejlem. Ihned servírujeme.

Tip redakce

Do originál drinku B-Celebration patří ještě jablečný likér. Ten ale obvykle nemíváme doma a k výrobě koktejlu v domácích podmínkách není nezbytně nutný. Koktejl je výborný i bez něj.
Rybízový džus můžeme nahradit brusinkovým. Vznikne tak další, chuťově trochu odlišná varianta tohoto koktejlu.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Podle receptu Františky Gastové z Náchoda
Všehochuť /07.08.18
Brambory s krabí pomazánkou

Brambory s krabí pomazánkou

Trochu neobvyklá, ale chutná kombinace.
Katka Miláčková, Praha
Všehochuť /21.03.12
Celerové placky se špekáčky

Celerové placky se špekáčky

Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. ...
Všehochuť /10.07.12
Salát ježek

Salát ježek

Salát ve tvaru ježka bude příjemným oživením oběda. 

Natalija ...

Všehochuť /31.01.17
Ravioli plněné bylinkovým pestem

Ravioli plněné bylinkovým pestem

Jsou poněkud pracnější, dělám je o víkendu, kdy mám na vaření víc času. ...
Všehochuť /03.01.15
Šmoulí partička

Šmoulí partička

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.08.18
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama