Reklama
Adventní věnec
Fotogalerie:

Adventní věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Ingredience

  • 40 g droždí
  • 750 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 300 ml vody
  • 80 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 1 vejce na potření
  • cukrové zdobení
  • BÍLKOVÁ POLEVA:
  • 1 bílek
  • 150 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky, přilijeme 100 ml vlažné vody, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

  2. krok2

    Do mísy prosejeme asi 3/4 z celkového množství mouky, přidáme sůl, zbylý cukr, změklé máslo a žloutky, přilijeme kvásek a zbytek vlažné vody a důkladně promícháme. Potom na vále rukama těsto dál zpracujeme a postupně do něho zapracováváme zbytek mouky. Možná nebude nutné použít úplně všechnu, ale musí vzniknout tuhé hladké nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme pořádně nakynout asi hodinu.

  3. Potom těsto znovu prohněteme, rozdělíme na 4 díly, jeden díl rozválíme na placku a tvořítky vykrájíme vánoční motivy. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme asi 15 minut nakynout a potom upečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dorůžova, asi 10 minut.

  4. Ze zbylých kousků těsta vyválíme 3 prameny, které spleteme do copu, dáme na plech, stočíme do věnce a konce dobře spojíme.

  5. Kalíšky od čajových svíček naplníme luštěninami a vtlačíme do copu – buď symetricky do 4 stran, nebo všechny 4 vedle sebe. Věnec necháme opět asi 15 minut nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme dorůžova (25–30 minut).

  6. Po vychladnutí věnce vložíme do kalíšků zpět svíčky a upečené ozdoby přilepíme na věnec bílkovou polevou. Věnec ještě dozdobíme bílkovou polevou a zdobením.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čarodějnický kotlík

Čarodějnický kotlík

Jana Coufalková, Praha
Všehochuť /22.10.18
Tučňák jako živý

Tučňák jako živý

Povedl se, až nám bylo líto ho sníst.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /29.12.16
Pestrobarevná vajíčka

Pestrobarevná vajíčka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /13.03.18
Minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Zeleninu v polévce obměňuj podle sezony, dle chuti můžeš přidat i těstoviny.
...
Všehochuť /09.07.12
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu