Reklama
Žlutá tofu pomazánka
Fotogalerie:

Žlutá tofu pomazánka

Aneta Gazdová
Aneta Gazdová
Sušice
U nás doma jí nikdo neřekne jinak než radioaktivní pomazánka :)
Aneta Gazdová, Sušice

Ingredience

  • 2 balení tofu
  • 1 cibule
  • 1 lžička olej slunečnicový
  • 2 lžičky kurkuma
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 lříce margarín
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • špetka sůl
  • okurka kyselá na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do nějaké větší misky. Přidáme lžičku oleje, kurkumy a vše pečlivě smícháme.
  2. Na jemném struhadle nastrouháme obě tofu a smícháme opět s přísadami v misce.
  3. Nyní stačí už jen přidat ostatní ingredience, pořádně vidličkou promíchat a dochutit.
  4. Namažeme pomazánkou krajíce chleba a ozdobíme kolečky kyselé okurky.
    Tip: Pokud chceš, můžeš si kyselou okurku nakrájet a přidat rovnou do pomazánky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s mangoldem a rajčaty

Koláč s mangoldem a rajčaty

Nejlepší je, když si můžeš mangold vypěstovat na zahradě. Jitka Hrnčířová, ...
Vaříme express /06.03.15
Zapečená rajčata s hermelínem

Zapečená rajčata s hermelínem

Dávám přednost zelenině, hlavně při večeři nesmí chybět. Chuť těchto pečených ...
Vaříme express /22.03.10
Falešný tatarák

Falešný tatarák

V období těhotenství a následně kojení jsem mohla na syrové maso ...
Vaříme express /08.06.10
Těstoviny s nivovou omáčkou

Těstoviny s nivovou omáčkou

Připravujeme je na večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /04.06.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama