Reklama
Žlutá tofu pomazánka
Fotogalerie:

Žlutá tofu pomazánka

Aneta Gazdová
Aneta Gazdová
Sušice
U nás doma jí nikdo neřekne jinak než radioaktivní pomazánka :)
Aneta Gazdová, Sušice

Ingredience

  • 2 balení tofu
  • 1 cibule
  • 1 lžička olej slunečnicový
  • 2 lžičky kurkuma
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 lříce margarín
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • špetka sůl
  • okurka kyselá na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do nějaké větší misky. Přidáme lžičku oleje, kurkumy a vše pečlivě smícháme.
  2. Na jemném struhadle nastrouháme obě tofu a smícháme opět s přísadami v misce.
  3. Nyní stačí už jen přidat ostatní ingredience, pořádně vidličkou promíchat a dochutit.
  4. Namažeme pomazánkou krajíce chleba a ozdobíme kolečky kyselé okurky.
    Tip: Pokud chceš, můžeš si kyselou okurku nakrájet a přidat rovnou do pomazánky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá chlebová polévka

Rychlá chlebová polévka

Chléb by měl být tvrdší. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /11.10.11
Pórková polévka s ředkvičkami

Pórková polévka s ředkvičkami

Připravená během chvilky.

Jitka Chlumecká, Odry

Vaříme express /19.01.16
Zázvorové krůtí kousky

Zázvorové krůtí kousky

Servírujeme s hráškovou rýží.

Jitka Rozvarová, Kostelec

Vaříme express /19.05.15
Kuřecí šneci na jehle

Kuřecí šneci na jehle

Můžeme je grilovat v přírodě i doma na pánvičce.

Andrea Nowaková, ...

Vaříme express /27.08.15
Fazolky v listovém těstě

Fazolky v listovém těstě

Poněkud netradiční pohoštění.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /19.03.13
Sýrové chlebíčky

Sýrové chlebíčky

Když přijde nečekaná návštěva, pohoštění je za chvíli na stole.

Zdena ...

Vaříme express /17.07.17
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama