Reklama
Reklama
Zelné taštičky s uzeným masem
Fotogalerie:

Zelné taštičky s uzeným masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Jednoduché a rychlé, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 500 g kysané zelí
  • 200 g uzené kostky
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušený česnek
  • sůl, pepř
  • olej, vejce
  • kmín

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto si na vále vyválíme a rozdělíme na několik čtverečků. Velikost si může každý zvolit podle toho, jak velké je chce mít. 

  2. Na pánvičce si krátce orestujeme cibuli a uzené kostky a necháme okapat od oleje. V míse smícháme kysané zelí, orestované maso s cibulkou, sušený česnek a okořeníme solí a pepřem. Směs klademe na čtverečky, zabalíme, potřeme vejcem a posypeme kmínem.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme dozlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí špíz se zázvorem

Kuřecí špíz se zázvorem

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly. Irena Válová, Vyškov
Vaříme express /09.07.17
Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Zkus si připravit večeři podle mého gusta.
Věra Fousková, Lázně Bohdaneč
Vaříme express /09.02.10
Chlebová polévka

Chlebová polévka

Zkusila jsem uvařit polévku v podobném stylu, jako ji připravují v některých ...
Vaříme express /19.11.08
Palačinkové měšce s houbami

Palačinkové měšce s houbami

Proč by i obyčejná večeře nemohla na talíři vypadat naprosto neobyčejně? Plněné ...
Vaříme express /23.09.08
Studená ředkvičková polévka

Studená ředkvičková polévka

Když použiješ odtučněný jogurt, je tato polévka naprosto ideální k udržení ...
Vaříme express /09.06.12
Křenová omáčka  k uzenému masu

Křenová omáčka k uzenému masu

Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Vaříme express /11.04.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama