Reklama
Zelné taštičky s uzeným masem
Fotogalerie:

Zelné taštičky s uzeným masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Jednoduché a rychlé, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 500 g kysané zelí
  • 200 g uzené kostky
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušený česnek
  • sůl, pepř
  • olej, vejce
  • kmín

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto si na vále vyválíme a rozdělíme na několik čtverečků. Velikost si může každý zvolit podle toho, jak velké je chce mít. 

  2. Na pánvičce si krátce orestujeme cibuli a uzené kostky a necháme okapat od oleje. V míse smícháme kysané zelí, orestované maso s cibulkou, sušený česnek a okořeníme solí a pepřem. Směs klademe na čtverečky, zabalíme, potřeme vejcem a posypeme kmínem.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme dozlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

Připravuji je předem, aby měly čas ztuhnout. Dagmar Marischlerová, Vyškov
Vaříme express /22.06.16
Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína.
...
Vaříme express /10.06.13
Mrkvové  karbanátky

Mrkvové karbanátky

Trochu jiný recept na karbanátky.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Vaříme express /11.04.15
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Nejlepší je s křupavou bagetou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /24.02.16
Gyroska

Gyroska

Krásně voní po bylinkách.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /11.02.17
Salátová omáčka

Salátová omáčka

Proč nezkusit něco jiného než koprovku.

Dagmar Hahnová, Praha

Vaříme express /04.04.14
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama