Reklama
Zelné placičky s česnekem
Fotogalerie:

Zelné placičky s česnekem

Jitka Beranová

Místo salámu můžeš dát uzené maso či přidat do placiček to, co ti chutná.
Jitka Beranová, 
Liberec

Ingredience

  • 6 brambory vařené
  • 300 g zelí kysané
  • 150 g salám měkký
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 8 lžic mouka polohrubá
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim scezené a najemno nakrájené zelí, na kostičky pokrájený salám, prolisované stroužky česneku, vejce, sůl a pepř. 
  2. Vše důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na placku. Z ní pak vykrajujeme kolečka, která smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Ihned podáváme.
    Místo salámu můžeme přidat i uzené maso nebo si placičky ochutíme tím, co máme rádi.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pomazánka s parmazánem

Cuketová pomazánka s parmazánem

Potřené pečivo ještě posyp petrželkou. Lenka Krupičková, Rakovník
Vaříme express /20.04.16
Děkanské řízky

Děkanské řízky

Přírodně opečené plátky vepřové krkovice, naložené v marinádě s česnekem a ...

Vaříme express /24.09.14
Kuřecí špíz s omáčkou satay

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Vaříme express /20.06.19
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Tortilla s panenkou

Tortilla s panenkou

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /25.06.19
Datlové balíčky

Datlové balíčky

Můžeš je podávat i bez přílohy jako jednohubky.

Silvie Laskavá, Příbram

Vaříme express /13.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu