Reklama
Zelné balíčky s mozzarellou
Fotogalerie:

Zelné balíčky s mozzarellou

Libor Kalivoda

Prachatice

Balíčky pustí šťávu a chutě krásně prolnou.

Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 2 ks mozarella
  • 8 plátků slanina
  • 8 ks zelné listy
  • 2 lžičky grilovací koření
  • 4 lžíce sladká chilli omáčka
  • trocha soli
  • dle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody ponoříme asi na 4 minuty zelné listy. Pak vodu slijeme a zelí necháme na sítu okapat.

  2. krok2

    Do trojúhelníku vyřízneme středový košťál. Pozor, abychom nerozřízli celý list, protože by se hůře balil. Mozza­rellu na nakrájíme na osm stejně velkých dílků.

  3. krok3

    Připravené zelné listy rozložíme na vál a na každý položíme plátek slaniny. Doprostřed položíme kousek mozzarelly. Tu ochutíme špetkou grilovacího koření, půlkou lžíce chilli omáčky a podle chuti ještě osolíme. Pak zelné listy zabalíme do balíčků a naskládáme do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250 °C asi 20 minut.

  4. Hotové balíčky podáváme s vařenými brambory nebo tmavým pečivem.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čabajkové lečo

Čabajkové lečo

Čabajka je dobře kořeněná, a proto je lepší než obyčejná uzenina. Jindřich ...
Vaříme express /28.07.15
Pórkový krém s křepelčími vejci

Pórkový krém s křepelčími vejci

Tato lahodná krémová polévka se může jíst i samotná, já k ní nejraději podávám ...

Vaříme express /30.03.17
Kobližky z tvarohu

Kobližky z tvarohu

Usmaž si snadno a rychle dobrý moučník!
Marie Orságová, Šternberk
Vaříme express /30.07.09
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
Škvarková pomazánka podle strejdy

Škvarková pomazánka podle strejdy

Radim Pekárek, Jihlava

Vaříme express /21.11.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama