Reklama
Zelňačka s klobásou a pohankou
Fotogalerie:

Zelňačka s klobásou a pohankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • trocha olivového oleje
  • 1 maďarská klobása
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 sterilované bílé zelí
  • hrst pohanky
  • 1 zakysaná smetana
  • trocha soli a kmínu
  • pepř podle chuti
  • trocha červené papriky
  • pár lístků petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, nakrájenou cibuli a slité sterilované zelí. Promícháme a přisypeme pohanku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a kmín. 

  2. Zalijeme vodou a necháme povařit. Na talíři přidáme lžíci zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Uvařeno podle receptu Věry Zkusílkové z Opavy
Vaříme express /07.02.18
Kousková pomazánka

Kousková pomazánka

Čím víc druhů sýra, tím bude lepší.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /30.12.12
Topinková pomazánka

Topinková pomazánka

Pikantní pomazánka z měkkého salámu je skvělá na topinky.

Lenka Šťastná, ...

Vaříme express /13.03.17
Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní.

Irena Ivanova, Ostrava

Vaříme express /23.02.14
Jáhlové škubánky

Jáhlové škubánky

Katka Blahošová, Krnov

Vaříme express /28.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu