Reklama
Zelná s fazolemi
Fotogalerie:

Zelná s fazolemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční polévka kombinující čerstvé zelí, brambory, mrkev a červené fazole.

Nora Kotyzová, Tábor

Ingredience

  • 1 kuřecí směs na polévku (kostka, krk, křídla)
  • podle potřeby sůl
  • trocha celého pepře
  • 1 bobkový list
  • trocha nového koření
  • 2 cibule
  • 30 g másla
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g zelí
  • 2 brambory
  • 1 plechovka červených sterilovaných fazolí
  • špetka mletého pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuřecí díly opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupanou cibuli. Přivedeme k varu a pomalu vaříme asi třicet minut.

  2. 2. V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou druhou cibuli a zpěníme. Dále přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, nasekaný česnek a krátce podusíme. Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme nakrouhané zelí, na kostky nakrájené brambory a přivedeme k varu. Vaříme, až jsou brambory i zelí měkké.

  3. 3. Přidáme propláchnuté fazole, dochutíme solí, špetkou pepře a podáváme.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso s červenými fazolemi a cibulí

Kuřecí maso s červenými fazolemi a cibulí

Rychle hotová jemně pikantní večeře.
Vaříme express /27.08.13
Smažená mozzarella s brokolicí

Smažená mozzarella s brokolicí

Pro opravdové labužníky.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /21.02.16
Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Miluju kozí sýr, skvěle chutná i voní.
Oldřiška Rambousková, Hlinsko
Vaříme express /14.01.13
Brambory s česnekem

Brambory s česnekem

Mám ráda jednoduchá jídla. Z brambor jich lze vymyslet mnoho a mně chutnají ...
Vaříme express /09.03.09
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Klobásová omeleta

Klobásová omeleta

Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu