Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky.
Denisa Durdíková, Humpolec
Ingredience
- 400 g vepřová plec
- 2 lžíce solamyl
- sójová omáčka dle chuti
- 1/2 hlávky zelí
- trocha oleje
- trocha soli
- špetka drceného kmínu
- špetka chilli
- 1-2 lžičky koření na čínu
- trocha octa a cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a promícháme se sójovou omáčkou a solamylem. Necháme odležet.
-
Zelí očistíme a nasekáme na co nejtenčí nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, vsypeme na něj zelí a okamžitě je trochu posolíme (díky soli rychleji změkne). Krátce osmahneme a přidáme drcený kmín.
-
Ve druhé pánvi osmažíme naložené maso. Okořeníme je špetkou chilli a kořením na
čínu. Pak obsah obou pánví promícháme a ještě krátce orestujeme. Zakápneme octem, prohřejeme. Dle chuti přidáme trochu cukru.