Reklama
Zelná čína
Fotogalerie:

Zelná čína

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky.

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • 400 g vepřová plec
  • 2 lžíce solamyl
  • sójová omáčka dle chuti
  • 1/2 hlávky zelí
  • trocha oleje
  • trocha soli
  • špetka drceného kmínu
  • špetka chilli
  • 1-2 lžičky koření na čínu
  • trocha octa a cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a promícháme se sójovou omáčkou a solamylem. Necháme odležet.

  2. Zelí očistíme a nasekáme na co nejtenčí nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, vsypeme na něj zelí a okamžitě je trochu posolíme (díky soli rychleji změkne). Krátce osmahneme a přidáme drcený kmín.

  3. Ve druhé pánvi osmažíme naložené maso. Okořeníme je špetkou chilli a kořením na 
    čínu. Pak obsah obou pánví promícháme a ještě krátce orestujeme. Zakápneme octem, prohřejeme. Dle chuti přidáme trochu cukru. 


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička s houbami

Krkovička s houbami

Nina Bláhová, Znojmo
Vaříme express /03.03.19
Šmrncovní salát

Šmrncovní salát

Rychlý, s velmi rafinovanou chutí.

Jitka Sokolová, Pelhřimov

Vaříme express /14.08.16
Cibulová polévka s tvarůžky

Cibulová polévka s tvarůžky

Náš táta by si dal tvarůžky nejraději i do dortu. V cibulačce jsou ...

Vaříme express /03.11.16
Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Máš vysoký tlak, nemocné srdíčko, špatné ledviny nebo tě trápí revma? Určitě se ...
Vaříme express /29.04.13
Pečená šalotka

Pečená šalotka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /25.09.18
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Z žampionů lze vykouzlit řadu dobrot.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /14.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu