Má trochu jinou, ale moc dobrou chuť.
Marta Kubicová, Třebíč
Ingredience
- 1 menší dýně
- trocha oleje
- 1 cibule
- trocha soli, pepře a kmínu
- cukr podle chuti
- jablečný ocet podle chuti
- trocha instantní jíšky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dýni nakrájíme na menší části, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasekanou cibuli osmahneme na oleji a přidáme dýni. Ochutíme ji solí, pepřem, kmínem, cukrem a jablečným octem a necháme dusit doměkka.
-
Pokud podléváme, tak velmi opatrně. Většinou zelí není nutné zahušťovat, pokud je to třeba, stačí trocha světlé instantní jíšky. Zelí je nejlepší k pečené kachně, ale i k jakémukoliv masu a domácím houskovým knedlíkům.