Reklama
Zelí z dýně
Fotogalerie:

Zelí z dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Má trochu jinou, ale moc dobrou chuť.

Marta Kubicová, Třebíč

Ingredience

  • 1 menší dýně
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • cukr podle chuti
  • jablečný ocet podle chuti
  • trocha instantní jíšky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájíme na menší části, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasekanou cibuli osmahneme  na oleji a přidáme dýni. Ochutíme ji solí, pepřem, kmínem, cukrem a jablečným octem a necháme dusit doměkka. 

  2. Pokud podléváme, tak velmi opatrně. Většinou zelí není nutné zahušťovat, pokud je to třeba, stačí trocha světlé instantní jíšky. Zelí je nejlepší k pečené kachně, ale i k jakémukoliv masu a domácím houskovým knedlíkům. 

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduchý nákyp

Jednoduchý nákyp

Bude ti chutnat teplý i studený. Květoslava Šalomonová, Kadaň
Vaříme express /24.03.13
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Katův šleh

Katův šleh

Znáš z menu restaurací

Podle receptu Tomáše Kulhánka z Nového ...

Vaříme express /20.03.20
Bylinkovo-bramborové placičky

Bylinkovo-bramborové placičky

Z brambor se dá udělat spousta dobrot.

Liběna Svatošová, Chomutov

Vaříme express /08.04.15
Bramborové noky  se sýrovou omáčkou

Bramborové noky se sýrovou omáčkou

Jídlo, které dělám minimálně jednou týdně, je velmi snadné a opravdu výborné.

...

Vaříme express /18.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu