Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1067 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 94 g
Tuky 59 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle kari hraje prim zelenina. Věnujte proto jejímu nákupu velkou pozornost a snažte se ji získat od spolehlivého dodavatele. Jedině tak bude mít zeleninové kari s kokosovým mlékem tu pravou chuť. Podávejte ho s rýží a nejlépe druhý den, až se všechny chutě pořádně rozleží.

Suroviny

lilek 1 ks
středně velký
olivový olej 4 PL
velká
menší
koriandr čerstvý 1 PL
nasekaný
kari koření 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
pepř
sůl

Postup

1

Lilek nakrájejte na kostičky, posolte a nechte aspoň dvacet minut vypotit. Pak ho propláchněte, osušte a na rozehřátém oleji osmahněte dozlatova.

krájení lilku

2

Mezitím pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici očistěte, omyjte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Spolu s cibulí je povařte doměkka v menším množství vody – ta by se měla téměř vypařit. Pokud bude potřeba, můžete vodu dolévat, pak ji ale slijte.

příprava zeleniny

3

Přidejte kostičky lilku, kokosové mléko, chilli omáčku, koriandr, kari koření a česnek a znovu prohřejte. Kari by mělo zůstat tekuté a zároveň lepkavé. Ochuťte solí a pepřem.

vaření

NĚCO NAVÍC: Zeleninové kari podávejte s rýží. Zeleninu v pokrmu můžete obměňovat podle libosti nebo podle toho, co právě nabízí sezona. Kari je lepší druhý den, když se řádně propojí chutě. Otevřít si k němu můžete lehké bílé víno, třeba v biokvalitě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

21.03.2010 10:00
Je to velmi sladké, to přesto, že sladké chilli omáčky jsem tam dala o hodně méně než přikazuje recept. Uzené tofu doporučené v poznámce se s tou nasládlou chutí nepojí.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč