Reklama
Zeleninovo-kokosové karí
Fotogalerie:

Zeleninovo-kokosové karí

Jitka Králíková

Kralupy
Kokosové mléko koupíte třeba v Tesku. 
Jitka Králíková, Kralupy

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 2 stroužky česnek
  • malý kousek zázvor
  • 1 lžička kurkuma
  • 1/2 lžičky kmín
  • špetka chilli
  • 1 malý květák
  • 1/2 malé dýně
  • 100 g fazolky zelené
  • 400 ml mléko kokosové
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, nastrouhaný zázvor a ostatní koření.
  2. Květák rozebereme na malé růžičky, dýni zbavíme semen, oloupeme a pokrájíme na kostky. Fazolky zbavíme konců a překrojíme na půlky. Zeleninu krátce orestujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Dusíme asi 15–20 minut. Hotové karí podáváme teplé s pečivem, ozdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP: Jestli tvoje rodina nemá ráda kokos, můžeš kokosové mléko nahradit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččina pizza

Babiččina pizza

Posílám recept na fantastickou pizzu z listového těsta, kterou jsem vytvořil úplně sám...
Vaříme express /14.01.15
Fazolové chilli s rýží

Fazolové chilli s rýží

Mělo by být trochu ostřejší.

Anna Zárubová, Aš

Vaříme express /22.01.17
Blesková polévka

Blesková polévka

Vždy mě zachrání, když nevím, co vařit.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /28.10.13
Vaječná se sardinkami

Vaječná se sardinkami

Raději ji děláme z dvojité dávky.

Lucie Klimentová, Horní Domaslavice

Vaříme express /02.02.17
Rychlotrubky

Rychlotrubky

Uprav si těstoviny podle mého receptu.
Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /28.02.10
Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Tuňáková pomazánka s křenovou příchutí

Jednoduchý, levný a svěží recept.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /27.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu