Reklama
Reklama
Zeleninovo-kokosové karí
Fotogalerie:

Zeleninovo-kokosové karí

Jitka Králíková

Kralupy
Kokosové mléko koupíte třeba v Tesku. 
Jitka Králíková, Kralupy

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 2 stroužky česnek
  • malý kousek zázvor
  • 1 lžička kurkuma
  • 1/2 lžičky kmín
  • špetka chilli
  • 1 malý květák
  • 1/2 malé dýně
  • 100 g fazolky zelené
  • 400 ml mléko kokosové
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, nastrouhaný zázvor a ostatní koření.
  2. Květák rozebereme na malé růžičky, dýni zbavíme semen, oloupeme a pokrájíme na kostky. Fazolky zbavíme konců a překrojíme na půlky. Zeleninu krátce orestujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Dusíme asi 15–20 minut. Hotové karí podáváme teplé s pečivem, ozdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP: Jestli tvoje rodina nemá ráda kokos, můžeš kokosové mléko nahradit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososovo-sýrová roláda

Lososovo-sýrová roláda

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní ...
Vaříme express /23.02.12
Šunkovo-sýrový štrúdl

Šunkovo-sýrový štrúdl

Jako pohoštění k vínu je dokonalý.

Andrea Vařechová, Hradec Králové

Vaříme express /13.05.16
Fazole - rychlá a chutná večeře

Fazole - rychlá a chutná večeře

Večer jsem utahaná a nemám na dlouhé stání u sporáku náladu, i když jinak vařím ...
Vaříme express /06.08.08
Krůta v brynzovém těstíčku

Krůta v brynzovém těstíčku

Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně!

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /02.06.16
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Žampiony s hermelínem

Žampiony s hermelínem

Pečené žampiony plněné mletým masem a hermelínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Vaříme express /05.06.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama