Reklama
Zeleninové zapékané brambory
Fotogalerie:

Zeleninové zapékané brambory

Zuzka Kašparová
Zuzka Kašparová
Česká Skalice

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne moc nákladné, ale hlavně chutné. Snad bude chutnat i Vám.

Zuzka Kašparová, Česká Skalice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • hrášek mražený
  • ředkvičky
  • 250 g sýr eidam
  • sůl, pepř, koření na gyros
  • 1 vejce
  • 300 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si zeleninovou směs. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, hrášek a na kolečka pokrájené ředkvičky. Posypeme gyrosem a smažíme do částečného změknutí.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe na kolečka nakrájené brambory a rozložíme část usmažené zeleniny. Trochu přisolíme a připepříme a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Postupně vrstvíme opět brambory, směs a sýr. Poslední vrstvu brambor pouze hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Zalijeme rozšlehaným vejcem a mlékem a pečeme na 200 °C přibližne 45 minut.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Veronika Vodová, Dobříš
Vaříme express /14.06.19
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Tagliatelle s ořechy a pestem

Tagliatelle s ořechy a pestem

Ještě lepší než vlašské jsou piniové oříšky.

Jitka Tláskalová, Šumperk

Vaříme express /04.10.16
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Křupavá dobrota, po které se vždycky jen zapráší. A těch vitaminů!

Dana Robová, ...

Vaříme express /30.12.12
Bramborová kaše s povidly

Bramborová kaše s povidly

Vzpomínka na staré dobré časy.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /03.03.16
Masové koule

Masové koule

Ovesné vločky můžeš i předem umlít.

Jana Kadlecová, Praha

Vaříme express /29.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu