Reklama
Reklama
Zeleninové zapékané brambory
Fotogalerie:

Zeleninové zapékané brambory

Zuzka Kašparová
Zuzka Kašparová
Česká Skalice

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne moc nákladné, ale hlavně chutné. Snad bude chutnat i Vám.

Zuzka Kašparová, Česká Skalice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • hrášek mražený
  • ředkvičky
  • 250 g sýr eidam
  • sůl, pepř, koření na gyros
  • 1 vejce
  • 300 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si zeleninovou směs. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, hrášek a na kolečka pokrájené ředkvičky. Posypeme gyrosem a smažíme do částečného změknutí.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe na kolečka nakrájené brambory a rozložíme část usmažené zeleniny. Trochu přisolíme a připepříme a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Postupně vrstvíme opět brambory, směs a sýr. Poslední vrstvu brambor pouze hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Zalijeme rozšlehaným vejcem a mlékem a pečeme na 200 °C přibližne 45 minut.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Nastrouháme  1 balíček nivy, přidáme majolku, lžičku hořčice, lžičku kečupu. ...
Vaříme express /13.04.18
Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Osvěžující letní oběd, který zasytí a přitom po něm neusneš.

Alžběta ...

Vaříme express /16.02.16
Kuřecí maso v těstíčku

Kuřecí maso v těstíčku

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /23.01.19
Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní.

Irena Ivanova, Ostrava

Vaříme express /23.02.14
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
Krevety ve slanině

Krevety ve slanině

Podávám je s bramborovo-brokolicovým pyré.

Andrea Jílková, Polička

Vaříme express /12.12.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama