Reklama
Reklama
Zeleninové zapékané brambory
Fotogalerie:

Zeleninové zapékané brambory

Zuzka Kašparová
Zuzka Kašparová
Česká Skalice

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne moc nákladné, ale hlavně chutné. Snad bude chutnat i Vám.

Zuzka Kašparová, Česká Skalice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • hrášek mražený
  • ředkvičky
  • 250 g sýr eidam
  • sůl, pepř, koření na gyros
  • 1 vejce
  • 300 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si zeleninovou směs. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, hrášek a na kolečka pokrájené ředkvičky. Posypeme gyrosem a smažíme do částečného změknutí.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe na kolečka nakrájené brambory a rozložíme část usmažené zeleniny. Trochu přisolíme a připepříme a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Postupně vrstvíme opět brambory, směs a sýr. Poslední vrstvu brambor pouze hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Zalijeme rozšlehaným vejcem a mlékem a pečeme na 200 °C přibližne 45 minut.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Játra v omáčce s těstovinami

Játra v omáčce s těstovinami

Je to jedna z méně známých italských pochoutek. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /22.03.10
Pikantní tvarůžková pomazánka

Pikantní tvarůžková pomazánka

Romana Cízlerová, Hodonín

Vaříme express /05.01.18
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole.

Veronika Válková, Skutíčko

Vaříme express /23.03.14
Sýrové toasty

Sýrové toasty

Eliška Zinglová, Kroměříž

Vaříme express /08.03.18
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana.

Marie Ospalíková, ...

Vaříme express /15.06.17
Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Je výborná, lehká a hotová za chviličku.

Michaela Radová, Střítež nad Ludinou

Vaříme express /09.01.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama