Reklama
Zeleninové zapékané brambory
Fotogalerie:

Zeleninové zapékané brambory

Zuzka Kašparová
Zuzka Kašparová
Česká Skalice

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne moc nákladné, ale hlavně chutné. Snad bude chutnat i Vám.

Zuzka Kašparová, Česká Skalice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • hrášek mražený
  • ředkvičky
  • 250 g sýr eidam
  • sůl, pepř, koření na gyros
  • 1 vejce
  • 300 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si zeleninovou směs. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, hrášek a na kolečka pokrájené ředkvičky. Posypeme gyrosem a smažíme do částečného změknutí.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe na kolečka nakrájené brambory a rozložíme část usmažené zeleniny. Trochu přisolíme a připepříme a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Postupně vrstvíme opět brambory, směs a sýr. Poslední vrstvu brambor pouze hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Zalijeme rozšlehaným vejcem a mlékem a pečeme na 200 °C přibližne 45 minut.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Dřív jsme si je dávali v restauraci, domácí jsou lepší. Jitka Strnadová, Brno
Vaříme express /09.07.12
Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká,...

Vaříme express /10.12.12
Uherská roláda

Uherská roláda

Ocení ji každá návštěva.

Jiřina Nálepková, Klatovy


Vaříme express /10.12.15
Těstovinová rýže

Těstovinová rýže

Hnědé žampiony mají výraznější aroma.

Radka Urbánková, Sušice

Vaříme express /16.08.16
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím.

Dagmar Slámová, Prostějov

Vaříme express /24.08.17
Beleše  z rohlíků

Beleše z rohlíků

Když zbudou rohlíky‚ tak z nich udělám beleše. Výborné jsou i bez uzeniny.
...
Vaříme express /08.01.09
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama