Reklama
Zeleninové rizoto
Fotogalerie:

Zeleninové rizoto

Ilona Karlová

Světlá nad Sázavou
Můj přítel si ho velice pochvaluje.
Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • 1 balení zelenina mražená
  • 5 lžic máslo
  • špetka sůl
  • dle chuti paprika mletá
  • dle chuti vegeta
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi zpěníme máslo, přidáme mraženou zeleninovou směs a uvařenou rýži. Promícháme a dusíme. Podléváme vodou, aby se rýže nepřipalovala, můžeme přidat i máslo, bude vláčnější.
  3. Když je zeleninová směs měkká, přidáme podle chuti mletou papriku a vegetu.
    Vegeta je dost slaná, proto už nesolíme. Těsně před podáváním ještě posypeme hotové rizoto strouhaným eidamem nebo nivou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní nákyp s hráškem

Jarní nákyp s hráškem

Servírování pokrmu přímo v malých miskách je velice elegantní. Pavla Kašíčková, ...
Vaříme express /10.04.17
Rychlý hermelínový salát

Rychlý hermelínový salát

Děláme si ho jen tak na svačinku nebo ho mažeme na veku, když přijde ...
Vaříme express /26.10.11
Plněná vejce

Plněná vejce

Na jedné oslavě mně moc zachutnala plněná vejce. Od té doby je občas připravuji jako ...
Vaříme express /29.09.08
Košíčky s kuřátkem

Košíčky s kuřátkem

Pro hosty jsou mnohem lepší než jednohubky.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Vaříme express /24.02.15
Omeleta s bramborami

Omeleta s bramborami

Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
...
Vaříme express /21.11.12
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama