Reklama
Zeleninové rizoto
Fotogalerie:

Zeleninové rizoto

Ilona Karlová

Světlá nad Sázavou
Můj přítel si ho velice pochvaluje.
Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • 1 balení zelenina mražená
  • 5 lžic máslo
  • špetka sůl
  • dle chuti paprika mletá
  • dle chuti vegeta
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi zpěníme máslo, přidáme mraženou zeleninovou směs a uvařenou rýži. Promícháme a dusíme. Podléváme vodou, aby se rýže nepřipalovala, můžeme přidat i máslo, bude vláčnější.
  3. Když je zeleninová směs měkká, přidáme podle chuti mletou papriku a vegetu.
    Vegeta je dost slaná, proto už nesolíme. Těsně před podáváním ještě posypeme hotové rizoto strouhaným eidamem nebo nivou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety se žampiony a klobásou

Špagety se žampiony a klobásou

Zkus těstoviny trochu jinak. Dáša Kočí, Žatec
Vaříme express /05.05.14
Grilovaná zeleninka

Grilovaná zeleninka

Můžeme ji použít jako přílohu nebo i jako hlavní chod.
Vaříme express /15.04.12
Banánové bagetky

Banánové bagetky

Pavla Vaníčková, Vysoké nad Jizerou

Vaříme express /21.08.18
Kuřecí  muffiny

Kuřecí muffiny

Toto roztomilé plněné pečivo je vítaným zpestřením každého slavnostního stolu.

...

Vaříme express /17.02.15
Kuskus s vepřovým

Kuskus s vepřovým

Dobrota, kterou si dělám často.

Martina Hejnyšová‚ Praha

Vaříme express /18.02.16
Pórek pod peřinkou

Pórek pod peřinkou

Nejlepší je s bramborovou kaší.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /08.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu