Při mlsání těchto chipsů nemám takové výčitky, jako když si dám klasické brambůrky.
Zita Vojtíšková, Strakonice
Ingredience
- Suroviny:
- 1/2 červená řepa
- 1 větší mrkev
- 1/2 celer
- olej na smažení
- Dip:
- 100 g eidam
- 150 g majonéza
- 80 ml 30 % smetana
- 2-3 stroužky česnek
- špetka soli
- trocha pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Veškerou připravenou zeleninu oloupeme. Pomocí škrabky ji nakrájíme na tenké plátky. Škrabku je zapotřebí k zelenině pořádně přitlačit, aby plátky nebyly průhledné a při smažení se nepřepalovaly. Smažíme je v rozehřátém oleji dokřupava. Pozor, olej by neměl být příliš horký, nejlepší je smažit při střední teplotě. Hotové chipsy vyjmeme a necháme osušit na papírovém ubrousku.
-
Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme majonézu a prolisujeme česnek. Promícháme, zředíme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Chipsy s dipem podáváme jako předkrm, báječně se hodí při posezení s přáteli.
Tip redakce
Usmažit můžeme prakticky všechny druhy kořenové zeleniny, protože má jen minimální obsah vody.