Reklama
Zeleninová polévka se zavářkou
Fotogalerie:

Zeleninová polévka se zavářkou

Jana Žáčková

Praha
Je mnohem chutnější než jen zeleninový vývar.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 4 lžíce máslo
  • 3 vejce
  • 3–4 lžíce krupička dětská
  • 1 bujón zeleninový
  • 2 mrkev
  • 1/2 cuketa
  • 1/2 celer
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 1/2 lžíce petržel nať
  • 1/2 lžíce celerová nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme máslo a rozklepneme na ně všechna vejce. Vařečkou je rozmícháme s máslem. Uprostřed houstnutí přisypeme dětskou krupičku a smažíme do té doby, dokud se nezačnou tvořit vaječné hrudky.
  2. Ty zalijeme asi 1 l vlažné vody a přivedeme k varu. Během vaření do polévky přidáme zeleninový masox, očištěnou a nakrájenou zeleninu, mrkev a celer na kostičky a cuketu na plátky. Vaříme 10–15 min, až zelenina změkne.
  3. Před koncem varu pak polévku dochutíme jedním stroužkem rozetřeného česneku a sekanými bylinkami. Přisypeme špetku mletého pepře, podle chuti osolíme.
  4. Podáváme s bílým pečivem, česnekovými topinkami nebo pečenými toasty.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s olivami

Těstovinový salát s olivami

Misky plné barevné a zdravé dobroty i tebe zlákají k ochutnání. ...
Vaříme express /31.03.09
Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Uzené s majoránkou je krásně provoní. 

Lucie Bělehradská, Kolín

Vaříme express /09.08.15
Smetanová pórková polévka s lososem

Smetanová pórková polévka s lososem

Barevná, zvláštní, sváteční.

Klára Přibíková, Přerov

Vaříme express /05.05.13
Vrtulky s gorgonzolou

Vrtulky s gorgonzolou

Sýr k těstovinám prostě patří, a když se přidají čerstvé lístky špenátu, je ...

Vaříme express /02.05.17
Rychlé toasty

Rychlé toasty

Nezdá se to, ale jsou dost syté.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /17.08.15
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama