Reklama
Zeleninová polévka s kurkumou
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s kurkumou

Jana Krejcarová
Jana Krejcarová
Humpolec

Kurkumu přidávám téměř do všeho pro její léčivé účinky.

Jana Krejcarová, Humpolec

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 balení polévková zelenina s brokolicí
  • 2 lžíce ovesné vločky
  • 1 lžíce máslo
  • polévkové koření
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1 vejce
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle si zlehka orestujeme ovesné vločky, přidáme kurkumu, necháme malinko zpěnit a zalijeme vodou.
  2. Do hrnce přidáme ještě brambory se zeleninou a uvaříme doměkka. Koření a sůl dáme podle chuti.
  3. Nakonec polévku zahustíme rozkvedlaným vajíčkem.
  4. Tip: Kdo má rád hustší polévky, může do ní přidat i hrstku kuskusu a nechat ho v ní nabobtnat. Mojí rodině to takhle chutná.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené řízky z hlívy s dipem

Smažené řízky z hlívy s dipem

Podle receptu Karolíny Kocourkové z Hranic
Vaříme express /03.10.18
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
Danovy žiletkové fazole

Danovy žiletkové fazole

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /03.02.18
Špekáčky jinak

Špekáčky jinak

Snadný, ale zaručený recept, zkus to!

Andrea Čvančarová Bulantová, Praha

Vaříme express /04.01.13
Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Je to jednoduché a chutné.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /05.07.16
Smažené špalíčky se šunkou

Smažené špalíčky se šunkou

Krůtí maso je křehké a poměrně rychle se propeče. Proto tuhle delikatesu připravuji ...

Vaříme express /05.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu