Reklama
Zeleninová polévka s houbami
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s houbami

Irena Bílková

Pelhřimov

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stonky libeček
  • 4 hříbky
  • 1 vejce
  • 1 kostka masox
  • trocha sůl a kmín
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha mléko
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a všechnu zeleninu osmahneme na másle. Přilijeme 1,5 l studené vody, vložíme libeček a přivedeme k varu. Zatím očistíme houby a nakrájíme na malé kousky.

  2. Jakmile se začne polévka vařit, vložíme houby, masox a ochutíme solí a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku s hladkou moukou a trochu rozředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko. Vaječnou zavářku po lžičkách vkládáme do vroucí polévky a necháme povařit zhruba 10–15 minut. Hotovou polévku ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Můžeš samozřejmě použít i bazalkové pesto. Hana Svatušková, Ostrava
Vaříme express /18.01.16
Celerová polévka s nivou

Celerová polévka s nivou

Uvařeno podle receptu

Veroniky Mladé z Brna

Vaříme express /31.01.18
Červená slepice

Červená slepice

Podává se druhý den vychlazená. Nejlepší je s pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /19.07.16
Cuketová směs na topinky

Cuketová směs na topinky

Každý rok se nám urodí na zahradě spousta cuket. Receptů na zpracování téhle...

Vaříme express /07.09.16
Odpolední svačinka

Odpolední svačinka

Dobrá svačinka musí lahodit oku.
Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /09.03.10
Pivní polévka

Pivní polévka

Neobvyklá a rychlá polévka, která tě prostě dostane.
Jiří Buchta, Čebín
Vaříme express /08.07.12
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama