Reklama
Zeleninová polévka s houbami
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s houbami

Irena Bílková

Pelhřimov

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stonky libeček
  • 4 hříbky
  • 1 vejce
  • 1 kostka masox
  • trocha sůl a kmín
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha mléko
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a všechnu zeleninu osmahneme na másle. Přilijeme 1,5 l studené vody, vložíme libeček a přivedeme k varu. Zatím očistíme houby a nakrájíme na malé kousky.

  2. Jakmile se začne polévka vařit, vložíme houby, masox a ochutíme solí a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku s hladkou moukou a trochu rozředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko. Vaječnou zavářku po lžičkách vkládáme do vroucí polévky a necháme povařit zhruba 10–15 minut. Hotovou polévku ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadná směs s králičím

Snadná směs s králičím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /12.03.18
Cuketová směs na topinky

Cuketová směs na topinky

Každý rok se nám urodí na zahradě spousta cuket. Receptů na zpracování téhle...

Vaříme express /07.09.16
Cuketová omáčka

Cuketová omáčka

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd.

Jiřina ...

Vaříme express /01.07.15
Kedlubnové soté

Kedlubnové soté

Stačí 2 – 3 minuty v mikrovlnné troubě a svačinka je hotová.

Veronika Marková, ...

Vaříme express /03.05.13
Zeleninové zapékané brambory

Zeleninové zapékané brambory

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne ...

Vaříme express /20.02.13
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama