Reklama
Zeleninová polévka s houbami
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s houbami

Irena Bílková

Pelhřimov

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stonky libeček
  • 4 hříbky
  • 1 vejce
  • 1 kostka masox
  • trocha sůl a kmín
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha mléko
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a všechnu zeleninu osmahneme na másle. Přilijeme 1,5 l studené vody, vložíme libeček a přivedeme k varu. Zatím očistíme houby a nakrájíme na malé kousky.

  2. Jakmile se začne polévka vařit, vložíme houby, masox a ochutíme solí a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku s hladkou moukou a trochu rozředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko. Vaječnou zavářku po lžičkách vkládáme do vroucí polévky a necháme povařit zhruba 10–15 minut. Hotovou polévku ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové  sendviče z grilu

Tuňákové sendviče z grilu

Dělám je synovi na tréninky, jsou lehké a přitom syté.  Ludmila ...
Vaříme express /31.10.16
Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Rychlé a velmi chutné.

Martina Hejnyšová, Praha

Vaříme express /05.05.12
Krůtí prsní řízky v pikantním těstičku

Krůtí prsní řízky v pikantním těstičku

Pikantní řízečky jsou jemné a velice chutné.

Anna Strašilová, Rohozec

Vaříme express /21.05.12
Minikebaby s chilli omáčkou

Minikebaby s chilli omáčkou

Přímo svádějí k zakousnutí.

Zuzana Radová, Uherský Brod

Vaříme express /21.07.14
Křenová omáčka  k uzenému masu

Křenová omáčka k uzenému masu

Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Vaříme express /11.04.11
Pikantní masové kuličky v zelenině

Pikantní masové kuličky v zelenině

Dělala jsem je podle receptu z Chorvatska.

Radmila Kulháčková, Mladá Boleslav

Vaříme express /23.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu