Reklama
Reklama
Zeleninová polévka s houbami
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s houbami

Irena Bílková

Pelhřimov

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stonky libeček
  • 4 hříbky
  • 1 vejce
  • 1 kostka masox
  • trocha sůl a kmín
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha mléko
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a všechnu zeleninu osmahneme na másle. Přilijeme 1,5 l studené vody, vložíme libeček a přivedeme k varu. Zatím očistíme houby a nakrájíme na malé kousky.

  2. Jakmile se začne polévka vařit, vložíme houby, masox a ochutíme solí a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku s hladkou moukou a trochu rozředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko. Vaječnou zavářku po lžičkách vkládáme do vroucí polévky a necháme povařit zhruba 10–15 minut. Hotovou polévku ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Jednoduché, levné, rychlé a hlavně velice chutné jídlo od našich sousedů. Žaneta ...
Vaříme express /06.01.14
Liborův hermelín

Liborův hermelín

Hermelín máme rádi na všechny způsoby.
Zuzana Hanáčíková, Zlín
Vaříme express /12.05.10
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /24.04.16
Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Zkus si připravit večeři podle mého gusta.
Věra Fousková, Lázně Bohdaneč
Vaříme express /09.02.10
Slané koláčky

Slané koláčky

Je to jednoduché pohoštění k vínu.
Přemysl Veselý, Praha
Vaříme express /10.10.08
Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /07.02.18
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama