Reklama
Zeleninová mňamka
Fotogalerie:

Zeleninová mňamka

Veronika Beňáková

Praha
Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim nechutná. Vždy zůstanou prázdné talíře.
Veronika Beňáková, Praha

Ingredience

  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 svazky ředkvičky
  • 2 kedlubna
  • 3 mrkev
  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 protlak rajčatový
  • 1-3 lžíce kečup
  • dle chuti koření
  • 6 hermelín
  • 1 salát ledový
  • 1 menší tatarka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny osmažíme. Mrkev, ředkvičky a kedlubny umyjeme a pak je nakrájíme na menší a tenčí proužky. Kukuřici a hrášek zbavíme nálevu (pokud nemáme sterilované, můžeme je nahradit zmrazenou zeleninou). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit.
  2. Když máme všechno připravené‚ nakapeme na pánev wok trochu olivového oleje a rozehřejeme ho. Když je dostatečně rozpálený, přidáme všechnu zeleninu najednou a dobře ji promícháme. Necháme ji pod pokličkou dusit přibližně 10 minut, ale občas ji promícháme, aby se nepřipálila a opražila se rovnoměrně.
  3. Když je zelenina měkká, přidáme k ní rajský protlak a znovu zamícháme. Dle chuti přidáme pár lžic kečupu, a jestli je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody. Okořeníme. Dusíme na mírném ohni ještě přibližně 10 minut‚ aby omáčka přešla varem. Pak ji odstavíme.
  4. Hotovou omáčku servírujeme na talíři s vařenými bramborami, smaženým hermelínem a ledovým salátem. Podle chuti přidáme také tatarskou omáčku.

    TIP: Jako koření lze dát třeba grilovací koření na zeleninu, tymián či provensálské koření.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřest po francouzsku

Chřest po francouzsku

Máš vysoký tlak, nemocné srdíčko, špatné ledviny nebo tě trápí revma? Určitě se ...
Vaříme express /29.04.13
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Bramborová placka

Bramborová placka

Jednoduchá bašta, která tě zasytí.
Lenka Rybarová, Našiměřice
Vaříme express /24.02.10
Špagety s pikantní omáčkou

Špagety s pikantní omáčkou

Naprosto super dobrota, mohu ji jíst denně.

Karel Pokorný, Olomouc

Vaříme express /22.03.14
Netradiční holandské řízky

Netradiční holandské řízky

Pro ty, kteří mají rádi holanďáky a chtějí vyzkoušet něco nového.

Blanka ...

Vaříme express /02.01.13
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama