Ingredience
- 1 konzerva hrášek sterilizovaný
- 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
- 2 svazky ředkvičky
- 2 kedlubna
- 3 mrkev
- 1 kg brambory
- 1 lžička sůl
- 1 lžička kmín
- 2 lžíce olej olivový
- 1 protlak rajčatový
- 1-3 lžíce kečup
- dle chuti koření
- 6 hermelín
- 1 salát ledový
- 1 menší tatarka
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hermelíny osmažíme. Mrkev, ředkvičky a kedlubny umyjeme a pak je nakrájíme na menší a tenčí proužky. Kukuřici a hrášek zbavíme nálevu (pokud nemáme sterilované, můžeme je nahradit zmrazenou zeleninou). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit.
-
Když máme všechno připravené‚ nakapeme na pánev wok trochu olivového oleje a rozehřejeme ho. Když je dostatečně rozpálený, přidáme všechnu zeleninu najednou a dobře ji promícháme. Necháme ji pod pokličkou dusit přibližně 10 minut, ale občas ji promícháme, aby se nepřipálila a opražila se rovnoměrně.
-
Když je zelenina měkká, přidáme k ní rajský protlak a znovu zamícháme. Dle chuti přidáme pár lžic kečupu, a jestli je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody. Okořeníme. Dusíme na mírném ohni ještě přibližně 10 minut‚ aby omáčka přešla varem. Pak ji odstavíme.
-
Hotovou omáčku servírujeme na talíři s vařenými bramborami, smaženým hermelínem a ledovým salátem. Podle chuti přidáme také tatarskou omáčku.
TIP: Jako koření lze dát třeba grilovací koření na zeleninu, tymián či provensálské koření.