Reklama
Zeleninová mňamka
Fotogalerie:

Zeleninová mňamka

Veronika Beňáková

Praha
Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim nechutná. Vždy zůstanou prázdné talíře.
Veronika Beňáková, Praha

Ingredience

  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 svazky ředkvičky
  • 2 kedlubna
  • 3 mrkev
  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 protlak rajčatový
  • 1-3 lžíce kečup
  • dle chuti koření
  • 6 hermelín
  • 1 salát ledový
  • 1 menší tatarka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny osmažíme. Mrkev, ředkvičky a kedlubny umyjeme a pak je nakrájíme na menší a tenčí proužky. Kukuřici a hrášek zbavíme nálevu (pokud nemáme sterilované, můžeme je nahradit zmrazenou zeleninou). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit.
  2. Když máme všechno připravené‚ nakapeme na pánev wok trochu olivového oleje a rozehřejeme ho. Když je dostatečně rozpálený, přidáme všechnu zeleninu najednou a dobře ji promícháme. Necháme ji pod pokličkou dusit přibližně 10 minut, ale občas ji promícháme, aby se nepřipálila a opražila se rovnoměrně.
  3. Když je zelenina měkká, přidáme k ní rajský protlak a znovu zamícháme. Dle chuti přidáme pár lžic kečupu, a jestli je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody. Okořeníme. Dusíme na mírném ohni ještě přibližně 10 minut‚ aby omáčka přešla varem. Pak ji odstavíme.
  4. Hotovou omáčku servírujeme na talíři s vařenými bramborami, smaženým hermelínem a ledovým salátem. Podle chuti přidáme také tatarskou omáčku.

    TIP: Jako koření lze dát třeba grilovací koření na zeleninu, tymián či provensálské koření.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíkové plátky

Knedlíkové plátky

Rád zkouším experimenty. Vojtěch Miláček, Praha
Vaříme express /15.02.10
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Vaříme express /18.07.17
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
Smetanová česnečka

Smetanová česnečka

Polévky máme rádi, hlavně ty klasické. Ale proč občas nevyzkoušet nějakou novinku? ...
Vaříme express /09.11.14
Grilovaná paprika s mletým masem

Grilovaná paprika s mletým masem

Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, ...
Vaříme express /29.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu