Reklama
Zeleninová mňamka
Fotogalerie:

Zeleninová mňamka

Veronika Beňáková

Praha
Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim nechutná. Vždy zůstanou prázdné talíře.
Veronika Beňáková, Praha

Ingredience

  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 svazky ředkvičky
  • 2 kedlubna
  • 3 mrkev
  • 1 kg brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 protlak rajčatový
  • 1-3 lžíce kečup
  • dle chuti koření
  • 6 hermelín
  • 1 salát ledový
  • 1 menší tatarka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny osmažíme. Mrkev, ředkvičky a kedlubny umyjeme a pak je nakrájíme na menší a tenčí proužky. Kukuřici a hrášek zbavíme nálevu (pokud nemáme sterilované, můžeme je nahradit zmrazenou zeleninou). Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit.
  2. Když máme všechno připravené‚ nakapeme na pánev wok trochu olivového oleje a rozehřejeme ho. Když je dostatečně rozpálený, přidáme všechnu zeleninu najednou a dobře ji promícháme. Necháme ji pod pokličkou dusit přibližně 10 minut, ale občas ji promícháme, aby se nepřipálila a opražila se rovnoměrně.
  3. Když je zelenina měkká, přidáme k ní rajský protlak a znovu zamícháme. Dle chuti přidáme pár lžic kečupu, a jestli je omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody. Okořeníme. Dusíme na mírném ohni ještě přibližně 10 minut‚ aby omáčka přešla varem. Pak ji odstavíme.
  4. Hotovou omáčku servírujeme na talíři s vařenými bramborami, smaženým hermelínem a ledovým salátem. Podle chuti přidáme také tatarskou omáčku.

    TIP: Jako koření lze dát třeba grilovací koření na zeleninu, tymián či provensálské koření.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Naše oblíbená zeleninová rychlovka s rýží

Naše oblíbená zeleninová rychlovka s rýží

Anýz jídlo krásně provoní. Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /28.01.15
Bramborové gnocchi s chřestem

Bramborové gnocchi s chřestem

Chřest kupuji na trzích.

Marta Janouchová, Hlinsko

Vaříme express /21.05.16
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
Soudky se smetanou

Soudky se smetanou

Dělávám je třeba na chalupě, je to taková rychlá a snadná večeře.

Milena ...

Vaříme express /28.09.16
Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák“

Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.

Otto ...

Vaříme express /20.10.15
Zeleninové brambory

Zeleninové brambory

Jsou super s kyselou okurkou.

Jitka Koukolová, Šaratice

Vaříme express /03.02.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama