Reklama
Želé bábovičky
Fotogalerie:

Želé bábovičky

Katka Miláčková

Praha
I o Vánocích ti dokážou připomenout léto.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 2 balení želé instantní
  • 500 ml džus jablečný
  • špetka barvivo potravinářské červené
  • 6 lžic cukr krupice
  • 250 ml smetana zakysaná
  • na ozdobu rybíz
  • na ozdobu máta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku nalijeme džus a přidáme cukr, červené potravinářské barvivo a obě želé.
  2. Vše důkladně promícháme a uvaříme podle návodu. Horké želé nalijeme do formiček na malé bábovičky (výborná je silikonová forma) a necháme asi hodinu vychladit v lednici. Potom bábovičky vyklopíme a ozdobíme trochou smetany, rybízem a mátou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...
Vaříme express /22.03.16
Stromečky  s pestem

Stromečky s pestem

Hodí se ke sklence vína nebo sektu, zbylý chléb používám na strouhanku.

Jana ...

Vaříme express /29.12.14
Pikantní cuketa se sýrem

Pikantní cuketa se sýrem

Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s vařeným bramborem.

Soňa Ďuriková, Sezimovo ...

Vaříme express /25.08.16
Kuře Teryiaki

Kuře Teryiaki

Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
...
Vaříme express /11.04.11
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborné jídlo za malou chvilku.

Veronika Marková, Rakovník

Vaříme express /01.08.13
Zelné roličky

Zelné roličky

Zajímavé a netradiční propojení chutí. 

Jan Karpič, Lhota 

Vaříme express /11.11.15
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama