Reklama
Želé bábovičky
Fotogalerie:

Želé bábovičky

Katka Miláčková

Praha
I o Vánocích ti dokážou připomenout léto.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 2 balení želé instantní
  • 500 ml džus jablečný
  • špetka barvivo potravinářské červené
  • 6 lžic cukr krupice
  • 250 ml smetana zakysaná
  • na ozdobu rybíz
  • na ozdobu máta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku nalijeme džus a přidáme cukr, červené potravinářské barvivo a obě želé.
  2. Vše důkladně promícháme a uvaříme podle návodu. Horké želé nalijeme do formiček na malé bábovičky (výborná je silikonová forma) a necháme asi hodinu vychladit v lednici. Potom bábovičky vyklopíme a ozdobíme trochou smetany, rybízem a mátou.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutka z libových párků

Pochoutka z libových párků

Naučila jsem se ji od maminky. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /25.07.14
Rajčatový dip

Rajčatový dip

Vyzkoušej!

Martin Blažek, Most

Vaříme express /03.02.14
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Mořská treska se sýrem

Mořská treska se sýrem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /30.06.18
Klobása s hrachovou kaší

Klobása s hrachovou kaší

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /11.03.19
Muffinkové mini– karbanátky

Muffinkové mini– karbanátky

Zejména děti se radují z ‚‚kuliček‘‘.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu