Reklama
Zázvorové brambory
Fotogalerie:

Zázvorové brambory

Božena Kolářová

Pouště

Jsou nádherně aromatické.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 60 ml olej
  • 500 g malé brambory
  • 3 lžíce zázvor
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1/2 lžičky kurkua
  • trocha mletého kmínu
  • 1 lžíce tymián
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Většinu oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme oškrábané syrové brambory, nastrouhaný čerstvý zázvor a opékáme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme kurkumu, mletý kmín a snítky čerstvého tymiánu.

  2. Sejmeme z ohně a nalijeme  500 ml vody. Přiklopíme  a vaříme, dokud brambory nezměknou a voda se nevypaří.  Pak je promícháme se zbylým olejem, troškou zázvoru a nakonec pokapeme citronem. Hotové brambory namáčíme do omáček, například do směsi jogurtu, zakysané smetany a kopru.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemná kuřecí pomazánka s koprem

Jemná kuřecí pomazánka s koprem

Krásně voní čerstvým koprem. Martina Janujová, Dolní Těrlicko
Vaříme express /14.09.15
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

Je to rychlovka, která každému chutná.

Lucie Klimszová, Havířov

Vaříme express /20.09.13
Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Různé druhy květáku kupuji na trhu.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /12.11.15
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Výtečná kombinace surovin.

Pavla Smutná, Česká Lípa

Vaříme express /26.05.16
Kuskus s masem a zeleninou

Kuskus s masem a zeleninou

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.01.19
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Vyníkající pomazánka na chlebíčky i na jednohubky!
Vaříme express /21.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu