Reklama
Závitky z tresky s citronovou omáčkou
Fotogalerie:

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jiřiny Švecové z Mostu

Ingredience

  • 400 g filetů z tresky
  • sůl a kmín dle potřeby
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • 1 červená paprika
  • podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn a tymián)
  • 50 g másla + na zapékací mísu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 1 citron
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku omyjeme a osušíme. Filety z obou stran osolíme a lehce pokmínujeme. Na každý kousek položíme několik špenátových listů, proužek papriky a snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Zarolujeme směrem od širší strany a spojíme párátkem.

  2. krok2

    Závitky položíme do vymaštěné zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 15–20 minut. Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.

  3. Za stálého míchání přiléváme mléko a smetanu. Několik minut povaříme, stále mícháme. Osolíme a vymačkáme šťávu z citronu. Nakonec vmícháme petrželku. Závitky podáváme s citronovou omáčkou a vařeným bramborem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Housková hnízdečka

Housková hnízdečka

Rychlá a velice dobrá svačinka. Lída Guková, Pacov
Vaříme express /17.08.12
Pomazánka z krůtího masa

Pomazánka z krůtího masa

Je lepší, pokud ji necháme krátce odležet.

Libor Stloukal, Opava

Vaříme express /16.11.15
Bazalková fritáta

Bazalková fritáta

V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych...
Vaříme express /19.10.09
Italská rybí vaječina

Italská rybí vaječina

Můžeš ji podávat kdykoliv, nejen na Vánoce.
Ctirad Kolaja, Bystřice pod Hostýnem
...
Vaříme express /19.10.10
Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko
...
Vaříme express /05.01.09
Čertova omáčka

Čertova omáčka

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /12.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu