Připraveno podle receptu
Jiřiny Švecové z Mostu
Ingredience
- 400 g filetů z tresky
- sůl a kmín dle potřeby
- 1 balení čerstvého špenátu
- 1 červená paprika
- podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn a tymián)
- 50 g másla + na zapékací mísu
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml mléka
- 100 ml smetany
- 1 citron
- 1 hrst nasekané zelené petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tresku omyjeme a osušíme. Filety z obou stran osolíme a lehce pokmínujeme. Na každý kousek položíme několik špenátových listů, proužek papriky a snítku tymiánu nebo rozmarýnu. Zarolujeme směrem od širší strany a spojíme párátkem.
-
Závitky položíme do vymaštěné zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 15–20 minut. Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
-
Za stálého míchání přiléváme mléko a smetanu. Několik minut povaříme, stále mícháme. Osolíme a vymačkáme šťávu z citronu. Nakonec vmícháme petrželku. Závitky podáváme s citronovou omáčkou a vařeným bramborem.