Reklama
Závin se špenátem a sýrem
Fotogalerie:

Závin se špenátem a sýrem

Pavla Kroupová
Pavla Kroupová
Karviná-Hranice

Peču ho, když mají přijít hosté.

Pavla Kroupová, Karviná

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 listové těsto
  • na vál hladká mouka
  • 50 g máslo
  • 1 balení špenát
  • 110 g niva
  • hrst mandle
  • 100 g eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud máme listové těsto mražené, dáme je nejlépe den předem rozmrazit. Poté vyválíme plát, který potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme ho uvařeným špenátem a nastrouhanou nivou.

  2. Zabalíme a povrch posypeme nasekanými mandlemi a nastrouhaným eidamem. Pečeme při teplotě 150 °C, dokud závin nezezlátne.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prsíčka s paprikou

Prsíčka s paprikou

Papriky mohou být i různobarevné. Radim Pekárek, Jihlava
Vaříme express /07.06.16
Krůtí nudličky s fazolkami

Krůtí nudličky s fazolkami

Recept mi poradila sestra Renátka jako lahodnou rychlovku.

Ivana Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /07.05.12
Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...

Vaříme express /22.03.16
Zelňačka s klobásou a pohankou

Zelňačka s klobásou a pohankou

Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť.

Veronika Vostrá, Cheb

Vaříme express /15.02.16
Rizoto s masem a lečem

Rizoto s masem a lečem

Nezvyklá kombinace surovin tě nadchne.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Vaříme express /22.01.09
Palačinka s masovou směsí

Palačinka s masovou směsí

Místo klasické mouky můžeš použít celozrnnou.

Lucie Kulhavá, Žatec

Vaříme express /31.01.15
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama