Reklama
Reklama
Zapékaný květák s novými bramborami
Fotogalerie:

Zapékaný květák s novými bramborami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Majerová, Olomouc

Ingredience

  • 1 menší květák
  • sůl a pepř
  • 8–10 nových brambor
  • 2 lžíce másla + na vymazání pekáčku
  • 1 cibule
  • špetka muškátového oříšku
  • hrst libečku
  • 4 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 200 g nivy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a krátce ho povaříme v osolené vodě. Brambory vydrhneme kartáčkem a povaříme asi 10 minut. Obojí slijeme a pokrájíme na menší kousky. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přidáme nasekaný libeček a vše promícháme.

  2. Do vymazané zapékací mísy rozložíme květákovou směs. Dáme do předehřáté trouby a zapékáme při 170 °C asi 10 minut.

  3. Prošleháme vejce se smetanou a najemno nastrouhaným sýrem a směsí zalijeme brambory s květákem. Zapékáme ještě asi 20 minut.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínová polévka

Hermelínová polévka

Má neobvyklou, ale velmi lahodnou chuť. Petr Vozihnoj, Šumperk
Vaříme express /09.11.14
Špagety s krabími tyčinkami

Špagety s krabími tyčinkami

Jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek.

Milca Václavíková, Velešín

Vaříme express /22.06.14
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Výborné, rychlé, levné a nenáročné jídlo.

Michaela Radvanovská, Příbram

Vaříme express /26.02.13
Chlebíčky se šunkovou pěnou

Chlebíčky se šunkovou pěnou

Elena Holubová, Ostrava

Vaříme express /27.06.18
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama