Reklama
Zapékaný květák s novými bramborami
Fotogalerie:

Zapékaný květák s novými bramborami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Majerová, Olomouc

Ingredience

  • 1 menší květák
  • sůl a pepř
  • 8–10 nových brambor
  • 2 lžíce másla + na vymazání pekáčku
  • 1 cibule
  • špetka muškátového oříšku
  • hrst libečku
  • 4 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 200 g nivy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a krátce ho povaříme v osolené vodě. Brambory vydrhneme kartáčkem a povaříme asi 10 minut. Obojí slijeme a pokrájíme na menší kousky. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přidáme nasekaný libeček a vše promícháme.

  2. Do vymazané zapékací mísy rozložíme květákovou směs. Dáme do předehřáté trouby a zapékáme při 170 °C asi 10 minut.

  3. Prošleháme vejce se smetanou a najemno nastrouhaným sýrem a směsí zalijeme brambory s květákem. Zapékáme ještě asi 20 minut.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Podle receptu Ivy Pasekové z Třince
Vaříme express /20.06.19
Cuketová omáčka

Cuketová omáčka

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd.

Jiřina ...

Vaříme express /01.07.15
Šunkové gnocchi

Šunkové gnocchi

Vděčná večeře pro naše věčně hladová a poměrně vybíravá vnoučata.

Růžena ...

Vaříme express /12.09.16
Smaženky v křupavém kabátku

Smaženky v křupavém kabátku

Vyzkoušej jednou něco jiného než řízečky.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /07.07.15
Bramborové řízečky

Bramborové řízečky

Přestože tento recept vypadá jednoduše, je to neuvěřitelná pochoutka.
Jarmila ...
Vaříme express /13.08.08
Kuře Teryiaki

Kuře Teryiaki

Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
...
Vaříme express /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu